10 horrorfilm Valentin-napra

Hirdetés

Ugyanolyan nap, mint a többi, de tegyünk úgy mintha mégis különleges lenne. Összeszedtünk néhány alkotást, amiket akár (első) randikra is beiktathatsz a programba. Vannak véresebbek a hard-core fanoknak és kicsit könnyedebbek a kezdőknek.

10. Eleven testek (Warm Bodies – 2013)

Tudom, mit gondolsz, és többé-kevésbé igazad van. Egy zombi, aki az érzésektől, pláne a szerelemtől, újra életre kel? Na persze. De hidd el, ha mást nem is, egy jóízű röhögést megér. Bár ha már Nicholas Hoult-ot néznéd a vásznon, válaszd inkább a Mad Max: A Harag Útját.

9. Szarvak (Horns – 2013)

Iggy egy nap arra ébred, hogy őt gyanúsítják barátnője megölésével, és nem mellesleg arra, hogy szarvak nőnek ki a homlokából, amik egy különös képességgel is felruházzák őt. Ez talán segít neki, hogy meglelje az igazi gyilkost. Daniel RadCliffe, nekem örökre főként Harry Potter marad, már a Fekete ruhás nőben is furcsa volt látni, de ott se volt feltétlenül rossz. Csak majdnem elaludtam a filmen, annyira untam. A Szarvakhoz még nem volt szerencsém, de többnyire jókat hallottam róla, és mégiscsak egy love story, pici horror beütéssel.

8. [REC] 3: Genesis (2012)

Mi is lehetne romantikusabb Valentin-napon, mint egy horrorfilm, amiben egy egész esküvői vendégsereglet szép lassan vérszomjas zombivá válik?

7. Véres Valentin 3D (My Bloody Valentine 3D – 2009)

Tíz évvel a szülővárosában kitört Valentin-napi mészárlás után Tom (Jensen Ackles) visszatér, de családias hangulat helyett gyilkosság gyanújával fogadják. Csak régi szerelme (Jaime King) hiszi el, hogy talán tényleg ártatlan. Fiúk-lányok, ez egy egészen korrekt filmecske lett. Nem kell csodát várni tőle, nem világmegváltó, de a másfél órát megéri. A végén még egy kis csavar-féleség is van. Odaát-rajongóként kötelező darab volt számomra, hiszen Jensen Ackles-t (Dean Winchester) láthatjuk a főszerepben.

6. Véres Valentin (Valentine – 2001)

Nem, nem ismétlés, ez egy másik film, ugyanazzal a magyar címfordítással (amihez ezúton is gratulálok a tetteseknek). Öt barátnőt üldözőbe vesz egy maszkos sorozatgyilkos a Valentin-nap közeledtével. Lehetséges, hogy az a srác van az angyal-maszk mögött, akit régen állandóan szívattak és megaláztak? A választ kiderítheted a film bő másfél órájából, ami nem is olyan nagy időpocsékolás, mint amilyennek először tűnik. Denise Richards és David Boreanaz (Buffy, Angel, Dr. Csont) is fénykorát élte, miattuk mindenképp érdemes meglesni. Rövid ideig még az, akkor éppen barna hajú Katherine Heigl-nek is örülhetünk.

5. Interjú a vámpírral (Interview with the Vampire – 1994) & Drakula (Bram Stoker’s Dracula – 1992)

Eme két film közül nehéz lenne eldönteni, melyik legyen előrébb, így holtversenyben állapodtunk meg. Mindkettő egyedülálló a maga nemében. Sok a közös bennük: a vámpír-problémát feszegetik, éppolyan véresek, mint amilyen érzelmesek (sőt szomorúak helyenként). Kiváló színészgárda adta a nevét mindkettőhöz, ám mindezek ellenére sem szabad egy kalap alá venni őket. Az egyik Anne Rice klasszikus regényének feldolgozása, amelyben Louis, a vámpír, megosztja élete történetét egy fiatal újságíróval. A másik pedig a halhatatlan Vlad herceg örök kutatása a vér és elvesztett szerelme után.

4. Constantine, a démonvadász (Constantine – 2005)

Erre a szerepre Keanu Reeves-nél jobbat nem is találhattak volna. Egyszerűen zseniális. De ebben a filmben mindenki az, még a legmellékebb mellékszereplők is. A sztori sincs túlbonyolítva, egy igencsak badass és (legtöbbször) legalább annyira bunkó démonvadászt kísérhetünk nagy figyelemmel, aki már szó szerint a Poklot és a Mennyet is bejárta. De ahogy telik az idő, egyre inkább szeretne az utóbbiban kikötni.

3. Zombieland (2009)

Columbus, egy félénk srác útnak indul az immár zombik lakta Amerikán keresztül, hogy megkeresse a családját. Útitársul megkapja Tallahassee-t, a kemény zombiölő gépet, valamint egy tinilányt, aki a kishúgával egy vidámpark felé tart. Már csak a narráció miatt is érdemes megnézni. Haláli. És nem lehet megunni.

2. Trancsírák (Tucker & Dale Vs. Evil)

Tucker és Dale nyaralni indulnak az újonnan vásárolt hétvégi házba. Nem akarnak semmit, csak sört inni és pecázni egész nap, ám a programot feldúlja néhány eszement egyetemista, akik sorra haláloznak el a közeli erdőben és a ház körül. Hülyébbnél-hülyébb halálnemek armadáját zúdítva a nézőre. De ezt a legjobb értelemben mondom, én ezelőtt ilyet még nem láttam. Mindenképp érdemes megnézni, nem bánod meg.

1. Az Álmosvölgy legendája (Sleepy Hollow – 1999)

A különc, de zseniális Ichabod Crane felügyelőt Álmosvölgybe küldik, hogy kézre kerítse az ott elkövetett gyilkosságok tettesét. A szkeptikus Crane-nek igencsak össze kell szednie magát, mert Álmosvölgyben a szellemvilág és a boszorkányság uralkodik. Szerény véleményem szerint ez az ultimate romantikus horror. Tim Burton fénykorát élte, ahogy Johnny Depp és a gyönyörűséges Christina Ricci is. A film szép, okos, véres, izgalmas és romantikus. Ennél többet aligha kívánhatnánk.

Boldog Valentin-napot! 🙂

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE