Még egy King mű a Netflix jóvoltából

Talán nem túlzó állítás az, hogy a 2017-es év a King-adaptációk éve. Az Az sikerét nem szeretnék most ismét körül írni. Emellett viszont számos másik filmes vagy sorozatos feldolgozás érkezett a mester művei alapján. Az 1922 előzetes a Netflix jóvoltából érkezett meg.

Az idei év legkiemelkedőbb Stephen King alkotása mindenképpen az Az. Óriási siker volt és igazából mi is nagyon imádtuk. Aztán ne feledkezzünk meg A Setét toronyról sem, ami talán nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Ahogy a Köd című történet alapján készült sorozat és a Mr. Mercedes sem robbantotta fel a közösségi médiát. Persze ez utóbbi két sorozat azért elég korrektül sikerült.

Aztán a Netflix nem régiben bemutatta a Bilincsben című regény filmváltozatának előzetesét is. Ez viszont nem minden. A streaming szolgáltató ugyanis ezzel egy időben az 1922 című novella filmes feldolgozását is elkészítette Thomas Jane főszereplésével.

A történet 1922-ben játszódik, a főhősünk pedig egy férfi lesz, aki megöli a saját feleségét, majd elássa a hulláját. Ezt követően azonban patkányok kezdik őt terrorizálni és a felesége is kísérteni kezdi. A sztorit az 1922 előzetes alapján úgy tűnik, hogy a főszereplő narrációjával követhetjük nyomon.

A forgatókönyvet Stephen King novellája alapján Zak Hilditch (These Final Hours, Transmission) készítette el, aki a rendezést is megkapta.

A főszerepben ráadásul ismerős arc tűnik fel, Thomas Jane személyében. A színésztől ráadásul a Stephen King feldolgozások sem állnak távol. A köd filmes változatában kapott főszerepet, de az Álomcsapdában is találkozhattunk vele. Mellette még Molly Parker, Dylan Schmidt, Kaitlyn Bernard és Brian d’arcy James is feltűnik a végeredményben, ami október 20-tól lesz elérhető a Netflix kínálatában.

1922 előzetes:

CLOSE
CLOSE