2016-os horrorfilmek, amiket kár volna kihagyni!

Hirdetés

Év végén amolyan kötelező jelleggel érkeznek a különféle filmes toplisták. Ezeken pedig általában tényleg a legjobbak kapnak helyet. Azonban akadnak olyan 2016-os horrorfilmek is, amelyek nem férnek fel ezekre, talán sokkal kisebb visszhangot kapnak, de lehet mégis érdemes rájuk áldozni egy unalmas délutánt.

A Bloody-Disgusting egyik szerkesztője, John Squires hozott egy listát, amelyen  2016-os horrorfilmek szerepelnek. Viszont nem azok a kifejezetten toplistás darabok, amelyek minden összesítésben ott figyelnek. Inkább a kevesebb figyelmet kapó, de a figyelemre abszolút érdemes alkotások szerepelnek ezen. Öt ilyen horrorfilmet gyűjtött össze a szerkesztő.

Lássuk!

The Pack

Nick Robertson debütáló alkotása volt ez az ausztrál horror, ami egy már talán többször látott témát dolgoz fel. A kritikák amúgy megoszlanak a The Pack-kel kapcsolatban. Az ausztrál horrorfilmekre mindenesetre érdemes odafigyelni. Az átlagnál pedig a The Pack sem rosszabb. Igaz nem is biztos, hogy jobb. Emberek és vadkutyák akasztják össze a bajszukat, ami nem biztos, hogy eredeti, ám talán túl nagy csalódást sem fog okozni, ha szereted az ilyen filmeke.

Örökké Nina

Ha egy igazán beteg és elbaszott szerelmes történetre vágysz, akkor az Örökké Nina azaz a Nina Forever jó választás lehet. Többszörös díjnyertes filmről van szó, ami ennek ellenére mégsem került feltétlen a nagyközönség szemmagasságába. Egy igazán abszurd darabról van szó, amelynek kezdetén címszereplőnk meghal, pasija pedig megpróbál öngyilkos lenni. Ez utóbbi terve nem feltétlen sikerül, ami azért is nem baj, mert előbb-utóbb csak rátalál újra a szerelem. Csakhogy Nina is visszatér, hogy újra együtt legyen szerelmével.

Ava’s Possession

Azt mondod, hogy a démonos-megszállós horrorfilmek nem tudnak újat mutatni? Akkor jön Jordan Galland és rácáfol a dologra. Filmje, az Ava’s Possession ugyanis tényleg képes újat hozni a már unásig tolt démonos témába. Ava ugyanis egy megszállt lány, aki meggyógyul és így nyerhet a néző betekintést az életébe. A gyógyulás persze sosem biztos, hogy 100%-os. Véres, vicces és még talán ijesztő is. Elég korrekt kis egyveleg, talán ha sorrendet állítanánk fel ezen a listán ez lenne az egyik legajánlottabb darab!

Hangman

A lista egyik kakukktojásának is nevezhetjük a Hangman-t. Az egyetlen baj az egésszel, hogy egy kézi kamerás horrorral van dolgunk. Ha az ilyet nem bírod, akkor görgess is tovább. Ha viszont elviseled a rángó kamerát, akkor a Hangman azért nem biztos, hogy rossz. Persze picit sablonos és újat nem hoz a műfajba, de azért ennél rosszabb produkciók is kikerültek a zsánerből, ráadásul nagyobb hype-ot kapva.

Emelie

A bébiszitterek nem mindig csak áldozatok és ártatlan csinos lányok lehetnek. Michael Thelin filmje pont a sztereotípiára igyekszik egy kicsit rácáfolni és egy nem mindennapi bébiszittert helyez a középpontba. Az új lányt, akire anyu és apu rábízza csemetéit, ám lehet, hogy nem életük legjobb döntését hozták meg ezzel. A végeredmény nem tökéletes és nem hibátlan, de üde színfolt lehet a horrorfilmes palettán.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE