47 méter mélyen (2017)

Hirdetés

A cápás filmek kedvelőinek hátán futhat végig a hideg. 47 méter mélyen ugyanis többek között cápákkal is találkoznak ezen film főhősei.

47 méter mélyen film

 

Magyar cím: 47 méter mélyen
Eredeti cím: 47 Meters Down
Műfaj: kaland, dráma, horror
Mozipremier (USA): 2017. június 16.
Mozipremier (Magyar): 2017. szeptember 21.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Johannes Roberts
Forgatókönyvírók: Johannes Roberts, Ernest Riera
Filmstúdió: thefyzz, Tea Shop & Film Company, Entertainment Studios Motion Pictures

A filmről itt írtunk.

47 méter mélyen története:

Két lánytestvér (Mandy Moore és Claire Holt) mexikói nyaralásuk során úgy döntenek, hogy igazán extrém élménnyel szeretnék feldobni és emlékezetessé tenni a kirándulást. Az óceán mélyét célozzák meg, még hozzá egy cápamegfigyelő ketrecben. A lányok azonban csapdába esnek a mélységben. A ketrecen túl fehér cápák várnak rájuk, de az oxigénjük is fogyóban van. Gyorsan kell cselekedniük és kitalálniuk, hogy miként is tudnak a felszínre jutni.

Szereplők:

Mandy Moore, Claire Holt, Chris Johnson, Yani Gellman, Santiago Segura, Matthew Modine

Képek, plakátok:

Előzetesek, jelenetek, videók:

Érdekességek:

A film bizonyos jelenetei Essex-ben, az Egyesült Királyságban készültek. Elsősorban egyébként a víz alatt játszódó részeket készítették az ottani stúdióban.

A két főszereplő számára újdonságot jelentett, hogy meg kellett tanulniuk búvárkodni. Korábban még egyikük sem merült, a film miatt azonban megtanulták ennek mikéntjét. Igaz Claire Holt-nak talán volt egy kis előnye. Ő korábban a Nickelodeon TV egyik vizes műsorában már szerepelt. Igaz merülni ott nem kellett neki.

A Dimension Films alapvetően azt tervezte, hogy a filmet csak DVD-n és VOD formában mutatják be. A jogokra viszont az Entertainment Studios is lecsapott, ők pedig a mozis premiert is biztosították a film számára.

A film eredeti címe angolul In the Deep volt. Később viszont mégis 47 Meters Down címen jelenthetett meg a végeredmény.

A film forgatókönyvét Ernest Riera és Johannes Roberts készítette el. A páros korábban Az ajtón túl című filmet is közösen készítette. A leosztás közel azonos volt. A forgatókönyv akkor is közös volt, a rendezést pedig abban az esetben is Roberts vezényelte. A brit direktor még 2012-ben a Storage 24 című filmet is tető aláhozta, ezt még a szigetországban. Jelenleg a Hívatlanok 2. részén dolgozik, amelyet 2018-ban szeretnének bemutatni.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE