47 Meters Down előzetes – Cápainvázió!

A tengerentúlon pont a napokban mutatták be a 47 Meters Down című horror-thriller, amely a cápás darabok kedvelőinek okozhat majd kellemes perceket. Mutatjuk az egyébként egészen pofásnak tűnő előzetest.

Ha cápás filmek, akkor elsőként a többségnek talán Steven Spielberg 1975-ös alkotása jut az eszünkbe. A cápa szerintem örök klasszikus, ami a mai napig nem vesztett értékéből. Persze más kérdés, hogy ha valaki valami belezős cápahorrorra vágyik, akkor nem fog bejönni Spielberg filmje. Minden egyéb esetben azonban, megkockáztatom, hogy simán egy többször újranézős filmről van szó.

Az említett időpont óta pedig a cápák azért a horrorfilmes, thrilleres közegnek is visszatérői szereplői. Csak, hogy az elmúlt időszakból említsek valamit, ott A zátony, ami alapvetően nem is sikerült rosszul. Mi itt írtunk róla.

Aztán ott a Csalétek is, ami elég agyament, de mégis izgalmasan lett. A Háborgó mélységről sem szabad megfeledkeznünk vagy a Nyílt tengeren is bőven a jobbak közé tartozik. Aztán ha valaki bírja a gagyit, akkor az Asylum-féle temérdek cápás darab is említésre méltó lehet. Ott aztán minden formában és halmazállapotban előfordultak már a tengeri rémségek.

A 47 Meters Down előzetes alapján semmiképpen nem az utóbbi kategóriában induló versenyző lesz. Komolyabb történettel bír és elég jó alkotásnak ígérkezik.

A történet szerint két leányzó izgalmas kalandra vállalkozik Mexikóban. Ha már ott nyaralnak, akkor mindenképpen szeretnének élményekkel feltankolva hazatérni, ezért úgy döntenek, hogy egy ketrecben az óceánba ereszkednek. Persze nyilván nem maguk hegesztik a vasat, hanem egy erre szakosodott helyen veszik igénybe a paráztatós szolgáltatást. Pechjükre azonban a ketrecet tartó drótkötél elszakad, ők pedig a tervezett jobban kezdenek alámerülni.

A csajoknak ráadásul egyáltalán nincs könnyű dolguk, hiszen az oxigénpalackokban nem végtelen mennyiségű levegőt zsúfoltak. A felszínre jutni azonban cseppet sem egyszerű, hiszen a tengerben körös-körül cápák hemzsegnek.

A filmet Johannes Roberts rendezte. A brit direktortól korábban olyan csodákat láthattunk, mint a Lélekvadászok vagy Az ajtón túl. Mondjuk be kell vallanom, hogy a nem túl acélos Storage 24 című filmjét én kifejezettem bírtam, ám baráti társaságomban meglehetősen egyedül maradtam ezzel.

A néhány fős szereplőgárdával dolgozó 47 Meters Down főszerepeit Mandy Moore (Séta a múltba) és Claire Holt (A sötétség kora) kapták.

Hátha legalább lemezes változatban nekünk is lesz szerencsénk ehhez a filmhez.

47 Meters Down előzetes:

CLOSE
CLOSE