A Babadook (2014)

Hirdetés

A jó munkára várni kell. Tartja a mondás. Úgy tűnik a jó horrorfilmre is. A 2014-es A Babadook ugyanis végre eljut a magyar mozikba. Egy kicsit várni kellett, de most már szinkronosan is retteghetünk Jennifer Kent filmjét nézve.

A Babadook (2014)

 

Magyar cím: A Babadook
Eredeti cím: The Babadook
Műfaj: dráma, horror
Mozipremier (USA): 2014. november 28.
Mozipremier (Magyar): 2018. február 2.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Jennifer Kent
Forgatókönyvírók: Jennifer Kent
Filmstúdió: Screen Australia, Causeway Films, South Australian Film Corporation

A Babadook története:

Amelia (Essie Davis) hét évvel ezelőtt vesztette el a férjét. A férfi pont a kórházba vitte a várandós asszonyt, hogy megszülessen első gyermekük. Az eltelt évek azonban nem enyhítették Amelia fájdalmát. Ráadásul fiát, Samuelt (Noah Wiseman) is egyedül neveli. A nőnek egyáltalán nincs könnyű dolga, ugyanis Samuel valóban nehéz eset. Komoly viselkedési problémái vannak, erőszakos és követelőző, viszont eközben retteg. Azt állítja, hogy a házukban egy félelmetes szörny lakik.

Egy napon aztán Amelia talál egy Mr. Babadook nevű, különös alakról szóló mesekönyvet a ház előtt. Úgy gondolja, hogy nagy baj nem lehet belőle, magához veszi a könyvet. Ez azonban csak továbbrontja Samuel viselkedését és helyzetét. A fiút hamar az iskolából is kirúgják, ráadásul anyjával együtt nagyon gyorsan kezd el elszakadni a külvilágtól. Talán az egészről a könyv tehet? Talán Samuelnek tényleg igaza van, és valaki még van rajtuk kívül a házban?

Szereplők:

Essie Davis, Noah Wiseman, Hayley McElhinney, Daniel Henshall, Barbara West, Benjamin Winspear, Chloe Hurn, Jacquy Phillips, Bridget Walters, Annie Batten, Tony Mack, Carmel Johnson, Tiffany Lyndall-Knight, Lucy Hong, Sophie Riggs

Képek, plakátok:

Előzetesek, spotok, videók:

Érdekességek:

A Babadook című horrorfilm alapját a Monster című 2005-ös rövidfilm adta. A forgatókönyvet a rendező Jennifer Kent készítette el. Nem is volt kérdés, hogy a filmje főszerepét Essie Davis kapja. Ugyanis mindketten ugyanabba a dráma iskolába jártak.

Jennifer Kent A Babadook premierje után úgy nyilatkozott, hogy ez a film az, amely sosem kap folytatást. A jogok mind nála vannak és nem fogja engedni, hogy bárki újabb részt készítsen. Az ok egyszerű. A direktor szerint A Babadook sztorija kerek és egész, nem kell túlragozni.

A film elkészítésére nem egyszerűen jött össze a pénz. A rajongók is beleadtak. A végeredmény viszont mondhatjuk, hogy kárpótolt mindenért. William Friedkin, az 1973-as Az ördögűző direktora úgy fogalmazott, hogy szerinte minden idők leghátborzongatóbb filmje A Babadook.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE