Feldolgozták az egyik legbrutálisabb francia horrort

Hirdetés

Még 2007-ben mutatták be Alexandre Bustillo és Julien Maury horrorfilmjét, amely A betolakodó címet kapta. A brutális horrorból nem olyan régen amerikai-spanyol közös munka eredményeként elkészülhetett a remake.

Az elmúlt években rendre megtörtént, hogy egy-egy a francia új hullám által kitermelt horrorfilmnek elkészült az amerikai változata is. Ebbe a kategóriába tartozik Miguel Ángel Vivas egyik legutóbbi alkotása is. A spanyol direktor ugyanis a 2007-es év egyik sikeres francia horrorfilmjét, A betolakodót dolgozta fel.

Alexandre Bustillo és Julien Maury alkotása egy meglehetősen brutális film, amelyben egy terhes nőnek kell megküzdenie egy másik asszonnyal, akinek a gyermekre fáj a foga. A páros produkciója egészen korrekt, habár nem hibátlan alkotás, mégis a francia horrorgyár „termékeit” emlegetve érdemes megemlíteni. Bustillo és Maury egyébként időközben áttette a székhelyét a tengerentúlra, ők készíthették el a legújabb Texasi láncfűrészes gyilkos filmet, amely a Bőrpofa címet kapta.

A sztori forgatókönyvén azért apróbb változások történtek. Ezért Manu Díez és Jaume Balagueró feleltek, akik szintén nem ismeretlenek, ha horrorról van szó, a [REC] filmeket köthetjük a szerzőpáros nevéhez.

A főszerepet egy amerikai színésznő kapta, Rachel Nichols, aki A rettegés házából vagy a G. I. Joe: A Kobra árnyékából lehet ismerős, de a 2009-es Star Trek filmben is találkozhattunk vele.

Az ellenpóluson pedig a mexikói születésű Laura Harring tűnik fel, aki a Mullholland Drive-ból vagy A megtorló 2004-es feldolgozásából is ismerős lehet.

Az alapsztori egyébként hasonló. Sarah egy állapos nő, aki súlyos autóbalesetet szenved férjével. A férfit elveszti, a baba és ő azonban életben maradnak, igaz Sarah nagyrészt elveszti a hallását.

A terhessége utolsó napjaiban azonban egy titokzatos nő jut be az otthonába, aki mindenáron megakarja magának szerezni Sarah gyermekét.

A filmet egyébként már 2016 októberében bemutatták a Sitges Filmfesztiválon, majd idén nyáron mozis vetítés is volt Spanyolországban. A tengerentúlon 2018 januárjában az interneten is elérhetővé teszik majd a végeredményt.

A betolakodó remake előzetes:

Megosztom:Share on Facebook34Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE