A boncolás (2016)

Hirdetés

A trollvadász rendezője ez alkalommal már nem saját hazájában készített filmet. A boncolás című horrorfilmben Brian Cox és Emile Hirsch kapták a főszerepeke.

 

Magyar cím: A boncolás
Eredeti cím: The Autopsy of Jane Doe
Műfaj: horror, misztikus, thriller
Mozipremier (USA): 2016. december 21.
Mozipremier (Magyar): –
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): 2017. április 30.
Rendező: André Øvredal
Forgatókönyvírók: Ian B. Goldberg, Richard Naing
Filmstúdió: 42, IM Global, Impostor Pictures
Játékidő: 1 óra 26perc

A boncolás története:

Tommy (Brian Cox) és Austin (Emile Hirsch) apa és fia. Halottkémként dolgoznak. Főleg az apa, aki szeretné, ha fia vinné tovább a családi örökséget. Austinnak mondjuk teljesen más tervei vannak, de szereti az édesapját és igyekszik a kedvében járni. Egy napon igazán különös hullát hoznak a boncterembe. Austin ugyan a barátnőjével találkozna, úgy dönt segít édesapjának.

A halott lány esetében ugyanis képtelenség megállapítani, hogy mi okozta a halálát. Semmit nem tudnak róla. A nő neve rejtély, ráadásul miközben próbálják felgöngyölíteni az ügyet és rájönni, hogy mi történt egyre furcsább és megmagyarázhatatlanabb dolgok történnek a boncteremben.

Idővel azonban kiderül, hogy talán pont ezek a bizarr események azok, amelyek választ adhatnak a miértekre.

Szereplők:

Brian Cox, Emile Hirsch, Ophelia Lovibond, Michael McElhatton, Olwen Catherine Kelly, Jane Perry, Parker Sawyers, Mary Duddy, Mark Phoenix, Sydney

A boncolás angol nyelvű előzetes #1:

A boncolás angol nyelvű előzetes #2:

A boncolás képek:

Bevételi adatok:

Nem állnak rendelkezésünkre ilyen jellegű adatok.

Érdekességek:

A boncolás című horrorfilm 2016. szeptember 9-én debütált a közönség előtt. Ekkor a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon tűzték műsorra az alkotást. A kritikusok itt és később is elég pozitívan fogadták a produkciót.

Ráadásul nem csak a kritikusok, hanem rendezők és írók is szerették a végeredményt. Stephen King horroríró kifejezetten elismerősen nyilatkozott, úgy fogalmazott, hogy David Cronenberg korai filmjei sikerültek hasonlóan jól. Azt is hozzátette, hogy idővel igazi klasszikus lehet a film és méltán lehet olyan horrorfilmes legendák mellett emlegetni, mint az Alien-filmek.

A főszerepet mondjuk eredetileg nem Brian Cox-nak szánták. Martin Sheen volt, akivel nagyon közel került a stúdió a megállapodáshoz. A színész azonban egy másik munkája miatt végül nem tudta elvállalni a szerepet.

André Øvredal rendező korábban A trollvadász című filmmel hívta fel magára a figyelmet. A norvég alkotása elég jól sikerült. Øvredal 2013-ban megnézte a Démonok között első részét és felhívta az ügynökét, hogy valami hasonlót szeretne elkészíteni. Egy hónap múlva csörgött a telefonja. Az ügynöke kereste és előállt A boncolás forgatókönyvével. Øvredal tetszését egy csapásra elnyerte az írás.

A szóban forgó szkript Ian B. Goldberg (Dead of Summer, Krypton, Egyszer volt, hol nem volt) és Richard Naing (Dead of Summer, Eli) hozták össze.

A rendező kedvenc jelenete az, amikor Emile Hirsch és Brian Cox karaktere a liftben beszélgetnek az édesanya, feleség haláláról. Øvredal úgy fogalmazott, hogy ezen jelenetnél csak elindították a kamerát és a két színész elképesztő alakítást nyújtva hozta a kötelezőt.

Megosztom:Share on Facebook102Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE