A bosszú (2017)

Hirdetés

A bosszú (2017) – Teljes film adatlap – Ilyen az, amikor a Sziklák szeme kietlen világa egyesül a Köpök a sírodra kilátástalanságával. Persze a két film brutalitását is összeadhatod és megkapod A bosszút!

A bosszú (2017) online film adatlap

A bosszú (2017)

 

Magyar cím: A bosszú
Eredeti cím: Revenge
Műfaj: akció, thriller
Premier (USA):  2018. május 11.
Mozipremier (Magyar): 2018. június 7.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Coralie Fargeat
Forgatókönyvírók: Coralie Fargeat
Filmstúdió: M.E.S. Productions, Monkey Pack Films, Charades

A film története:

Richard, Stan és Dimitri jó módban élnek, kikapcsolódás gyanánt pedig nagyon szeretnek vadászni. Az éves jutalmuk is ez, távol mindentől és mindenkitől, fegyverrel a kézben vezetik le a feszültséget. A mostani alkalom azonban egy kicsit más, mint az eddigiek. Az urakkal tart ugyanis a puszta közepére egyikőjük szeretője is. A lányra a férfiak mindegyeke szemet vet és nem csak a vágyaikat szeretnék kielégíteni Jen segítségével, hanem igyekeznek őt levadászni. A lány azonban túléli a halált és bosszút akar állni a férfiakon.

Szereplők:

Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe, Guillaume Bouchéde

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A film forgatókönyve egy nőtől származik. Coralie Fargeat hozta össze a szkriptet, majd a rendezést is megtartotta a magának.

Ezért is lehet meglepő, hogy A bosszú egy egészen véres film. Fargeat egy interjúban arról beszélt, hogy annyira sok művért használtak a forgatáson, hogy előfordult a stábbal, hogy kifagytak belőle. Az erre szakosodott kollégák pedig nem győzték pótolni a szükséges művért.

Ennek fényében az viszont már talán kevésbé meghökkentő, hogy francia alkotásról van szó. Igaz a szereplők közül nem mindenki francia. Vincent Colombe és Guillaume Bouchéde korábban is szerepeltek már több francia alkotásban.

Kevin Janssens viszont Belga. A Nyomtalanul Belgiumban című sorozatból akár még ismerős is lehet. Matilda Anna Ingrid Lutz pedig szintén európai, de milánói születésű. Játszott a Forró nyár című filmben, viszont a horror zsánerrel is megvan a maga kis kapcsolata. Ő kapta a női főszerepet a 2017-es Körök című horrorban, ami a népszerű történet folytatása volt. Persze kevésbé sikerült jól, de lássuk be, hogy ez nem feltétlen Matilda Anna Ingrid Lutz-on múlott.

A bosszú első ízben a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozhatott be. Ez még 2017 szeptemberében történt. Azt követően egy elég komoly fesztivál körút következett. Torinóban, Párizsban, Göteborgban, Glasgowban és a Sundance Filmfesztiválon is. A mozikba 2018 májusában érkezhet a film a legtöbb országban. Magyarországon ez a premierdátum június 7.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE