A ház, amit Jack épített (2018)

Hirdetés

A ház, amit Jack épített (2018) – Teljes film adatlap – Lars von Trier legújabb filmjében egy sorozatgyilkos kapja a főszerepet, Matt Dillon alakításában.

A ház, amit Jack épített Online Film Adatlap

A ház, amit Jack épített (2018)

 

Magyar cím: A ház, amit Jack épített
Eredeti cím: The House That Jack Built
Műfaj: dráma, horror, thriller
Premier (Franciaország):  2018. október 17.
Mozipremier (Magyar): 2018. november 29.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Lars von Trier
Forgatókönyvírók: Jenle Hallund, Lars von Trier
Filmstúdió: Zentropa Entertainments, Centre National du Cinéma et de l’Image, Copenhagen Film Fund

A ház, amit Jack épített (2018) története:

Jack (Matt Dillon) egy sorozatgyilkos, körülötte forog a film története. A férfi gyakran elegyedik beszélgetésbe egy Verge (Bruno Garz) nevű alakkal, ilyenkor pedig rémséges tetteit kerülnek előtérbe. Jack úgy véli, hogy amit csinál az egyfajta művészet – a célja pedig az, hogy megalkossa mesterművét, mielőtt még túl késő lenne és elcsípnék a rendőrök.

Lars von Trier filmje 12 év történetét öleli fel.

Szereplők:

Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan, Sofie Grabol, Riley Keough, Jeremy Davies, Ed Speleers, David Bailie, Ji-tae Yu, Christian Arnold, Cohen Day, Rocco Day, Jerker Fahlström, Osy Ikhile

Előzetesek, videók:

 

Érdekességek:

Ahogy fentebb is említettem, a film története igazából 12 évet ölel fel. Ezért talán nem is meglepő, hogy a rendező Lars von Trier először abban gondolkozott, hogy sorozat formájában valósítja meg elképzeléseit. Egy 8 részes minisorozat szerepelt a tervek között, ám végül mégis a mozifilmes megvalósítás mellett tette le a voksát.

A film premierje a Cannes-ban rendezett filmfesztiválon volt. Lars von Trier úgy tudni, hogy megint alkotott, ugyanis előfordult, hogy néhányan felhagytak a film nézésével, annyira extrém módon erőszakosnak találták azt.

A sztori ötlete Jenle Hallund-tól származik, aki korábban már dolgozott együtt von Trier-rel. A Melankólia és A nimfomániás filmek történetén is ügyködött egy kicsit. A forgatókönyvet a végső formába azonban nem ő, hanem Lars von Trier öntötte.

A dán születésű rendezőt aligha kell bemutatni bárkinek is. Többszörös díjnyertes filmesről van szó, aki érdekes módon ennek ellenére Oscar és Golden Globe díjat sem nyert még. Ehhez a Táncos a sötétben című filmjével állt a legközelebb – a Björk és Catherine Deneuve főszereplésével készült alkotás talán nem meglepő módon nem is a sztorival, inkább a zenével ért el majdnem világra szóló sikert.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE