A homár (2015)

Hirdetés

Egy őrületes szerelmi történet, Yorgos Lanthimos rendezésében, Colin Farrell és Rachel Weisz főszereplésével, aminek még egy Oscar-jelölésre is futotta.

Magyar cím: A homár
Eredeti cím: The Lobster
Műfaj: vígjáték, dráma, romantikus
Mozipremier (USA): 2015 szeptember
Mozipremier (Magyar): 2015. szeptember 13.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Yorgos Lanthimos
Forgatókönyvíró: Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou
Filmstúdió: Film4, Irish Film Board, Eurimages

 

 

A homár – Kritika

A homár története:

A homár tulajdonképpen egy szerelmi történet, amely a nem túl távoli jövőben játszódik. Egy meglehetősen disztópikus kaland, amelyben az egyedülálló embereket letartóztatják. Ezt követően egy hátborzongató szállodába kerülnek az illetékesek, ahol aztán 45 napjuk van arra, hogy párt találjanak maguknak. Akik nem járnak sikerrel és a 45. nap letelte után is egyedül maradnak, azokat valamilyen előre kiválasztott állattá változtatják és szabadon engedik az erdőben.

Szereplők:

Jacqueline Abrahams, Roger Ashton-Griffiths, Jessica Barden, Olivia Colman, Anthony Dougall, Sean Duggan, Colin Farrell, Roland Ferrandi, James Finnegan, Robert Heaney, Rosanna Hoult, Ashley Jensen, Rachel Weisz

Képek:

A homár előzetes:

Érdekességek:

A homár című film forgatókönyve szakmai elismerésekben is részesült. Az Európai Filmakadémia 2015-ben Yorgos Lanthimos-t és Efthimis Filippou forgatókönyvírókat díjjal is jutalmazta munkájukért.

Ráadásul a filmakadémiától nem csak ezt az egyetlen elismerést kapta meg a film. A 2015-ös díjkiosztón a Legjobb jelmez kategóriában is A homár című film lett a győztes. A ruhák és a jelmezek Sarah Blenkinsop munkáját dicsérik.

Az operatőri munkával kapcsolatban érdekesség lehet, hogy a film szinte minden egyes jelenetét természetes fényeknél vették fel. Mesterséges fényforrásokat csak néhány éjszakai jelenet során alkalmaztak.

A film 4 millió euróból készülhetett el, a forgatások Írországban zajlottak, 2014 tavaszán.

A férfi főszerepet Colin Farrell kapta. Érdekesség lehet, hogy a filmben egyedül az ő karakterének van neve, David-nek hívják. A színész 18 kilót szedett fel a szerep kedvéért. Az elsődleges befutó mondjuk nem ő, hanem Jason Clarke volt, aki végül nem tudott megegyezni a forgatási időpontot illetően.

A női főszerepet pedig Rachel Weisz kapta. Igaz ő majd csak egy órányi játékidő után tűnik fel.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE