A kör (2017)

Hirdetés

Dave Eggers sikerregényéből készíthetett filmet James Ponsoldt. A főszerepben Emma Watson, Tom Hanks és John Boyega is látható.

 

Magyar cím:  A kör
Eredeti cím: The Circle
Műfaj: dráma, sci-fi, thriller
Mozipremier (USA): 2017. április 28.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: James Ponsoldt
Forgatókönyvírók: James Ponsoldt, Dave Eggers
Filmstúdió: Imagenation Abu Dhabi FZ, Likely Story, Playtone

A kör története:

Bailey (Tom Hanks) egy igazi technikai guru, amolyan elképzelt Steve Jobs, aki a Szilícium-völgy legmenőbb és legnagyobb cégét irányítja. Igazi látnok, ha a technikáról van szó. A kör nevet viselő cége pedig a legjobban menő vállalkozás.

Ebbe az életbe csöppen be egy szép napon Mae Holland (Emma Watson). A fiatal lány álmai munkáját kapja meg, úgy hiszi, hogy végre olyan pozícióba kerül, ahol tényleg tud tenni az egyénekért, a társadalomért, a szebb jövőképért. Mae ráadásul gyorsan lépdel felfelé a ranglétrán, így hamar szemet szúr Bailey számára is.

A főnök világképe azonban nem biztos, hogy egy szebb jövőt ígér, hiszen ha mindenki mindent tud a másikról, az bizony veszélyes is lehet. Mae azonban mégis belemegy egy kísérletbe, amelynek segítségével az egész világ nyomon követheti minden lépését.

Szereplők:

Emma Watson, Tom Hanks, Karen Gillan, Bill Paxton, John Boyega, Patton Oswalt, Glenne Headly, Ellar Coltrane, Poorna Jagannathan, Nate Corddry, Frederick Koehler, Elvy Yost, Abraham Lim, Smith Cho

A kör képek:

A kör angol nyelvű előzetes #2 (2017. 02. 09.)

A kör előzetes:

Érdekességek:

A születi nagyon fiatalon elvesztő Dave Eggers a bátyjával nevelkedett, egy időben pedig Vince Vaughn-nal járt főiskolára. Íróként a Továbbállók, az Ahol a vadak várnak és az Ígéret földje fűződik a nevéhez. A kör című regénye hamar siker lett a tengerentúlon, így elkerülhetetlen volt, hogy valaki vászonra vigye.

Ezt a feladatot James Ponsoldt kapta meg, aki a forgatókönyvön is dolgozhatott. A direktortól A turné vége, a Szárazon és Az élet habzsolva jó című filmeket láthattuk korábban.

A női főszerepre nem Emma Watson volt az elsőszámú kiszemelt. A producerek Alicia Vikander-t szerették volna megnyerni a szerepre. A színésznő azonban inkább úgy döntött, hogy a Jason Bourne filmben akciózik. Nem tudni, hogy ezt azóta esetleg megbánta-e.

Tom Hanks második alkalommal kapott szerepet Eggers történetben. Korábban a 2016-os A Hologram for the King-ben is az övé volt a főszerep. A színész ráadásul A kör forgatásain hosszú idő után újra együtt dolgozhatott Bill Paxton-nal. Ők ketten munka közben legutóbb az Apollo-13 forgatásain láthatták egymást.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE