A látogatás – Kritika

Hirdetés

A 2015-ös évben a Valami követ című horror mellett A látogatás jelentette az egyik legnagyobb élményt számomra. Pedig a barátom nagyon szkeptikusan ült neki a filmnek, főleg, amikor meglátta, hogy kézi kamerás. Akkor teljesen le volt lombozva, hogy megint egy sablon horrort kell mellettem végigszenvednie (legalább nem romantikus filmeket nézek). Én továbbra is bizakodó voltam, a barátom pedig kellemesen csalódott a film végére.

A látogatás arról szól, hogy egy testvérpár Becca (Olivia DeJonge) és Tayler (Ed Oxenbould) látogatóba indulnak nagyszüleikhez, akikkel még sohasem találkoztak. Édesanyjuk felrakja őket a vonatra, hogy egy hetet újdonsült barátjával tölthessen, a gyerekek pedig izgatottan várják a találkozást, hogy megismerjék édesanyjuk szüleit.

Becca elhatározza, hogy dokumentumfilmet készít a kalandról. A lány némi pszichológia érzékel is bír, ezért fel akarja fejteni, hogy édesanyjuk miért is került rossz kapcsolatba szüleivel. Mindenképpen szeretné megismerni nagymamáját és nagypapáját, ezért végig dokumentálja az eseményeket.

A látogatás - Kritika

A hét egészen jól indul, a gyerekek egyre jobban érzik magukat, azonban egyre furcsább események árnyékolják be a látogatást. Főként a nagymama viselkedik érdekesen éjszakánként, amit a gyerekek el is panaszolnak az anyjuknak, de annak tudják be, hogy a nagyszülők már idősek. Egészen addig, amíg az események el nem kezdenek egyre félelmetesebb színezetet ölteni.

A filmben szerintem az a különleges, hogy az egyik pillanatban nevetni lehet rajta, a másikban pedig megijedni. Az IMDb-n is vígjáték, horror kategóriában is szerepel, és érdekes elem, hogy M. Night Shyamalan három különböző vágást készített a mozihoz. Az egyik teljesen horror volt, a másik teljesen vígjáték, de a végső változat a kettő között maradt.

A látogatás - Kritika

A látogatás morbid színezetet öltött a különleges kirándulással, és még a kézi kamerát is meg lehet bocsájtani az alkotóknak. Sőt, ez még hozzá is adott a hangulathoz. Mindenkinek szeretettel ajánlom, aki szereti a bizarrabb mozikat. Engem mindenképpen meggyőzött. Ráadásul a filmhez készült poszterek is felejthetetlenül jóra sikerültek. Ki gondolta volna, hogy az idősek is tudnak éppolyan félelmetesek lenni, mint a gyerekek?

8/10

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE