A múmia (2017)

0
3

A Universal Pictures nagyon komolyan gondolja a szörnyfilmes univerzum bedurrantását. Az első versenyzők a témában A múmia feldolgozás lehet, amely Tom Cruise és Sofia Boutella összecsapását hozhatja el nekünk.

A múmia (2017)

 

Magyar cím:  A múmia
Eredeti cím: The Mummy
Műfaj: akció, kaland, fantasy
Mozipremier (USA): 2016. június 9.
Mozipremier (Magyar): 2016. június 8.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Alex Kurtzman
Forgatókönyvírók: Jon Spaihts, Christopher McQuarrie
Filmstúdió: Sean Daniel Company, Secret Hideout, Universal Pictures

 

A múmia – Kritika

A múmia története:

Ahmanet (Sofia Boutella) az ősi királyné annak idején nem tudta beteljesíteni végzetét. Fondorlat és ármány áldozata lett. Most azonban, miután megbolygatták kriptáját új életre kel és igyekszik a nagyvilágra szabadítani az évezredek során felgyülemlett dühöt és gyűlöletet.

A történet tényleg egy egész világon átívelő kaland lesz, hiszen hőseink a Közel-Keleten és Londonban is megfordulnak, amerre pedig Ahmanet jár pusztulás és vész szegélyezi útját. Az eszeveszett királynő ellen talán csak Nick Morton (Tom Cruise) lesz képes kesztyűt húzni.

Szereplők:

Sofia Boutella, Tom Cruise, Annabelle Wallis, Russell Crowe, Chasty Ballesteros, Jake Johnson, Courtney B. Vance, Javier Botet, Dylan Smith, Marwan Kenzari, Shina Shihoko Nagai, Jorge Leon Martinez, Bella Ava Georgiou, Kelly Burke, Solomon Taiwo Justified

A múmia képek:

A múmia – Végső előzetes (angol nyelvű)

A múmia sneak peak #1:

A múmia szinkronos előzetes #1:

A múmia szinkronos előzetes #2:

A múmia előzetes #1:

A múmia angol nyelvű előzetes #2:

A múmia angol nyelvű előzetes # 3

Érdekességek:

Tom Cruise végre feltűnhet egy Múmia filmben. Azért nem mindegy ez, mert annak idején, 1999-ben felmerült, hogy ő kapja majd az akkor készült kicsit kalandfilmesebb jellegű történet főszerepét. Végül azonban Stephen Sommers rendező úgy érezte, hogy Brendan Fraser jobb választás lehet erre a szerepre.

A 2017-es Múmia reboot rendezői székében több ember is megfordult. Először Len Wiseman neve merült fel ezen a poszton. Ő azonban még a munkálatok megkezdése előtt lelépett. A helyére Andrés Muschietti lett a kiválasztott, a Mama című horror rendezője azonban szintén idő előtt állt fel a székből. Úgy döntött, hogy inkább egy másik remake fedélzetére vált jegyet, inkább az Az filmnek rugaszkodott neki. Ekkor került Alex Kurtzman a képbe, aki nem csak az új film rendezője, hanem a Universal szörnyfilmes univerzumának mestere és kreatívja is.

A forgatások több helyen is zajlottak, 2016 nyarán például Londonban dolgozott a stáb.

Érdekesség lehet, hogy Tom Cruise karakterének megváltoztatták a nevét. Eredetileg Tyler Colt néven találkozhattunk volna vele, ám végül valamilyen okból kifolyólag a Nick Morton mellett döntöttek. Lehet, hogy így kicsit fickósabb?

A filmben amúgy Dr. Henry Jekyll is felbukkan majd. A stúdió több színésszel is tárgyalt a szerepet illetően. Javier Bardem, Joseph Gordon-Levitt, Tom Hardy és Eddie Redmayne neve is felmerült. Végül azonban Russell Crowe lett a befutó.

A karakter feltűnése nem is véletlen, hiszen a Universal-féle szörnyfilmes univerzumban az ő karakterének is szeretnének adni egy önálló filmet. Russell Crowe és Tom Cruise először dolgoztak együtt karrierjük során.

A Múmia franchise történetében először forduló elő, hogy a címszereplő főgonosz nő. A karaktert Sofia Boutella alakíthatja a vásznon.

Hozzászólok

Please enter your comment!
Please enter your name here