A setét torony (2017)

Hirdetés

Stephen King hosszú időn keresztül íródó, több kötetes regény folyama, A setét torony végre élőszereplőkkel a nagy vásznon is megelevenedik. A főszerepben Idris Elba és Matthew McConaughey tűnik fel.

 

Magyar cím:  A setét torony
Eredeti cím: The Dark Tower
Műfaj: akció, kaland, fantasy
Mozipremier (USA): 2017. augusztus 4.
Mozipremier (Magyar): 2017. július 27.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Nikolaj Arcel
Forgatókönyvírók: Nikolaj Arcel, Akiva Goldsman, Anders Thomas Jensen, Jeff Pinkner, Stephen King
Filmstúdió: Sony Pictures Entertainment, Media Rights Capital, Imagine Entertainment

A setét torony története:

Roland (Idris Elba) egy igazi hős, aki revolver tesz igazságot és ha kell szörnyekkel viaskodik. Egy magányos harcos, akinek fontos küldetése van. A rejtélyes Setét Tornyot keresi, a célja pedig nem más, mint hogy megmentse a világot.

Ennek azonban nem mindenki örülne. A fekete ruhás férfi (Matthew McConaughey) Roland legnagyobb ellenfele ebben a sziszifuszinak tűnő küzdelemben.

Szereplők:

Idris Elba, Matthew McConaughey, Katheryn Winnick, Abbey Lee, Jackie Earle Haley, Nicholas Hamilton, Claudia Kim, Fran Kranz, Alex McGregor, Tom Taylor, José Zúniga, Victoria Nowak, Alfredo Narciso, Karl Thaning, Paul Riley Fox

Képek, plakátok:

Előzetes, videók, jelenetek:

Érdekességek:

A film természetesen Stephen King azonos című regény folyamán alapszik. A történet összesen nyolc kötetből áll.

A főszerepért többen is versenyeztek, ami nem is csoda, hiszen évek óta lehetett már hallani a projektről. Volt amikor Daniel Craig, Christian Bale és Viggo Mortensen nevét emlegették a főszerepre. Egy időben viszont úgy tűnt, hogy Javier Bardem lehet a befutó. Végül Idris Elba nyerte ezt a „játékot”.

Stephen King a regény megfilmesítésének jogait 19,19 dollárért adta el. Ez a szám amúgy a regényben egy visszatérő elem.

Van rá esély, hogy siker esetén A setét torony történet sorozat formájában folytatódik. A producerek korábban erről beszéltek és állítólag Idris Elba is visszatérne benne filmbeli karakteréhez Roland-hoz.

Érdekesség, hogy fentebb azt írtuk, hogy az előzetes nem elérhető. A netre ugyanis még 2016 októberében felkerült egy trailer. Ezt viszont néhány órán belül minden honnan törölték. Azóta, mint tudjuk, a stúdió a premier dátumon is többször csúsztatott.

A projekt tényleg régóta kering már Hollywood-ban. Még valamikor 2007 környékén jelentették be, hogy tető alá hozzák a filmet. Akkoriban úgy tűnt, hogy J. J. Abrams lehet a rendező. Majd ezt követően néhány éven keresztül Ron Howard nevét emlegették. A rendezői poszton végül Nikolaj Arcel lett a befutó. Érdemes megemlíteni, hogy Ron Howard producerként megmaradt a stábban.

A setét toronyban szerepet kapó Nicholas Hamilton számára nem ez a film lesz az egyetlen 2017-es Stephen King mozi. A színész a másik idei nagydobásban, az Az című horrorban is szerepet kapott.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE