A Sherlock sorozat készítői most Drakulához nyúlnak

Hirdetés

Drakula talán pont nem az a karakter, akihez szívesen nyúlkálna az ember. Persze ez alól kivételt képez, ha az ember kiváló forgatókönyvíró. A Sherlock sorozat készítőinek köszönhetően most egy Drakula minisorozat figyel a láthatáron.

Erős túlzás volna azt mondani, hogy a négy évadot megélt Sherlock sorozat csakis és kizárólag a szerzőpáros, Stephen Moffat és Mark Gatiss miatt volt működképes. Egy bizonyos Benedict Cumberbatch is rengeteget tett a dologhoz. Azonban nem kérdés, hogy a Moffat-Gatiss duó komoly alkotást tett le az asztalra.

Most pedig úgy néz ki, hogy már a futószalag közelében van a következő dobásuk. A páros ez alkalommal is egy irodalmi művet választott, csak most egy kicsit hátborzongatóbbat. Bram Stoker klasszikusát a Drakulát viszik képernyőre. A terv egy három részes minisorozat, ami a tengerentúlon a BBC-n debütálhat, majd felkerülhet a Netflixre is.

A párost ismerve alapvetően is gondolhatnánk, hogy talán igyekeznek majd egy kis csavart vinni a dologba. Nos, ebben úgy tűnik nem kell majd csalódni, hiszen Moffat és Gatiss is ezt ígérik.  A BBC egyik elnöke, Piers Wenger a következőképpen nyilatkozott:

„Steven és Mark egyedülálló alkotása egyszerre lesz elmés és izgalmas. A rajongók úgy tapasztalhatják majd meg Bram Stoker alkotásának erejét, hogy újszerűnek is fogják azt érezni. Nagyon örülök, hogy ismét együtt dolgozhatunk az alkotókkal.”

Egyelőre ennyi a hír, arról még nem tudni, hogy kiket láthatunk majd a sorozatban és, hogy egyáltalán mikor debütálhat az alkotás.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE