A Stephen King-féle Creepshow sorozat formájában éled újjá!

Hirdetés

Talán még rémlik az 1982-es Creepshow – A rémmesék könyve című film, amelyet Stephen King és George A. Romero készített. Itt a jó hír, jöhet a sorozat változat Greg Nicotero vezénylésével!

Az 1982-es Creepshow Stephen King forgatókönyvírói bemutatkozása volt annak idején. Nem is sikerült olyan rosszul – már akkor is egy antológia volt a végeredmény, öt rövid sztorit ismerhettünk meg, amelyek közül némelyik King írásban is megjelent novelláit dolgozta fel. 1987-ben jött is a folytatás, ami viszont már talán kevésbé volt emlékezetes.

Az AMC azonban most a Creepshow újraélesztését eszelte ki. Egészen pontosan a Shudderre, saját horror beütésű streamingjükre hoznák el a Creepshow-t sorozat formájában.

Az alkotás Greg Nicotero kezei között formálódhat, aki a The Walking Deadből lehet ismerős, alapvetően talán maszkmesterként, de az elmúlt időszakban több epizódot is rendezett. Na meg természetesen egy rahedli jól sikerült film maszkjaiért felelt. Érdekesség lehet, hogy annak idején a Creepshow 2. részének ilyen minősítésben már volt lehetősége dolgozni.

Nicotero elmondásai alapján a Creepshow antológia jellegét a sorozatban is megtartják – a hangvétel pedig részről részre változhat. A tervek szerint lesznek könnyedebb, inkább komikusabb darabok és a durvább horrort sem fogják megvetni. Illetve Nicotero azt is hozzátette, hogy az egyes részek olyan hosszúak lesznek, amilyen hosszúnak lenniük kell. Nyilván pont a streamingszolgáltatón történet megjelenés miatt erre még lehetőségük is lesz. Semmiképpen nem szeretnék ilyen téren bekorlátozni magukat a készítők és esetleg egy-egy sztorit túlnyújtani vagy elkapkodni.

Pontos premierdátum még nincs, bár állítólag az AMC még idén bemutatná a Creepshow sorozatot, amelynek készítésében természetesen Stephen King is részt vesz, sőt a fia, Joe Hill sem marad ki a buliból.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE