A zátony (2016)

Hirdetés

A Zátony (2016)Magyar cím: A zátony
Eredeti cím: The Shallows
Műfaj:
Mozipremier (USA): 2016. június 24.
Mozipremier (Magyar): 2016. augusztus 11.
DVD / Blu-Ray megjelenés: –
Rendező: Jaume Collet-Serra
Forgatókönyvíró: Anthony Jaswinski
Filmstúdió: Columbia Pictures, Ombra Films, Weimaraner Republic Pictures

 

A Viasztestek és a Non-Stop rendezőjének új filmjében egy védtelen szörfös lány kapja a főszerepet, aki egy cápával vív élet-halál harcot. Ez A zátony.

A film története:

A végtelen óceán egy remek szörfdeszkával párosítva talán maga a csoda. A határtalan szabadságérzetet biztosítja a pontosan erre vágyó szörfösnek. Így van ezzel Nancy (Blake Lively) is, aki nem vágyik másra, csak egy kis magányra és arra, hogy a hullámok hátán legyen. Nancy azonban hamar rájön, hogy hiba volt magányosan belevágni ebbe a kalandba. A vízen ugyanis koránt sincs egyedül, egy gyilkos cápa is felüti a fejét, aki rögvest Nancy nyomába ered.

Hősnőnk egy közeli bójára menekül. A part innét nincs messze, mindösszesen húsz méter a távolság, ám a vízben köröző fenevad miatt lehetetlen megtenni.

Nancy-nek az életben maradáshoz szükség van a józan eszére és arra, hogy legyőzze a félelmeit. Ezt a kalandot csakis így élheti túl.

Szereplők:

Blake Lively, Óscar Jaenada, Brett Cullen, Sedona Legge, Janelle Bailey, Chelsea Moody

Képek:

Filmelőzetesek:

Érdekességek:

A zátony forgatókönyv nem feltétlen vadonatúj. 2014-ben szerepelt egy listán, amelyen a még meg nem valósított, de nagyon ígéretesnek tűnő forgatókönyvek kapnak helyet. Az ötletgazda egyébként az az Anthony Jaswinski volt, aki még 2008-ben a Jasper Park – Kirándulás a halálba című tévéfilm szkriptjét jegyezte, illetve az övé volt az Eltűnések a 7. utcában is.

A filmet eredetileg Louis Leterrier rendezte volna, a francia filmes A szállítóval hívta fel magára a figyelmet, de később A hihetetlen Hulk-ot és a Szemfényvesztőket is ő dirigálta. Kreatív nézeteltérések miatt viszont távozott a produkció éléről.

A helyét egy spanyol rendező vehette át, Jaume Collet-Serra. Tőle korábban a Viasztesteket, illetve három Liam Neeson filmet láthattunk (Ismeretlen férfi, Non-stop, Éjszakai hajsza).

A főszerepet Blake Lively kapta, akinek ez a második komolyabb főszerepe, korábban az Adaline varázslatos életében tűnt fel szintén főszerepben.

A film forgatásai nagyrészt Ausztráliában játszottak, de természetesen volt egy belső helyszín is. Néhány jelenetet ugyanis egy óriási medencében rögzítettek.

Forrás: The Shallows imdb adatlap

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE