Ahol a gonosz lakik (2018)

Hirdetés

Ahol a gonosz lakik (2018) – Teljes film adatlap – Három nővér csak felhalmozódott tartozását szeretné törleszteni, ám szörnyű kalandba keverednek, amelyből úgy tűnik nincs kiút.

Ahol a gonosz lakik online film adatlap

 

Magyar cím: Ahol a gonosz lakik
Eredeti cím: El Habitante
Műfaj: horror
Mozipremier (Mexikó): 2018. június 15.
Mozipremier (Magyar): 2018. augusztus 2.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):
Rendező: Guillermo Amoedo
Forgatókönyvírók: Guillermo Amoedo
Filmstúdió: Bh5, Purgatorio, Sobras International Pictures
Forrásunk az imdb adatlapja.

A film története:

Maria (María Evoli), Camila (Vanesa Restrepo) és Ana (Carla Adell) testvérek, komoly tartozás halmoztak fel az elmúlt időszakban és ideje törleszteniük. Alapvetően erre semmi esélyük, ezért úgy döntenek, hogy betörnek az egykori szenátor villájába és kirabolják azt. A lányok azonban nem járnak túl nagy szerencsével. Már-már úgy tűnik, hogy bármiféle zsákmány nélkül kell, hogy távozzanak, ám ekkor különös felfedezést tesznek a villa pincéjében.

Az ott lakó házaspár kislányára bukkannak, akit szülei elképesztően borzalmas körülmények között tartanak fogva. A testvérek szeretnék megmenteni a gyereket, ám ahogy ezen dolgoznak egyre kísértetiesebb dolgok nehezítik meg a házból való kijutásukat.

Szereplők:

María Evoli, Vanesa Restrepo, Carla Adell, Gabriela de la Garza, Flavio Medina, Fernando Becerril, Natasha Cubria, Arnoldo Picazzo, Liz Dieppa, Shira Barzilai, Luis Eduardo Reyes, Pablo Guisa Koestinger, Martha Tenorio, Julián Fidalgo

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A filmet jelölték a legjobb alkotásnak a Katalóniai Nemzetközi Filmfesztiválon – érdekesség lehet, hogy akkor és ott Mundruczó Kornél filmje, a Jupiter Holdja lett végül a legjobb mű. Mindez még 2017-ben történt.

2018-ban viszont a Horrorant Film Festival-ról már díjjal sikerült távoznia az alkotásnak. Igaz a legjobb film kategóriában itt is jelölték – ez nem jött össze. Egy tajvani alkotás, a Mon Mon Mon Monsters jobbnak bizonyult. A legjobb zene kategóriában azonban az Ahol a gonosz diadalmaskodott.

A forgatókönyvet jegyző Guillermo Amoedo neve pedig kis túlzással talán ismerős is lehet, persze leginkább azoknak, akik eléggé résen szoktak lenni a stáblisták jelenteknél. Többek között az Utórengés, a The Green Inferno vagy a Kopp-kopp forgatókönyvének megírásából is kivette a részét.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE