Alien 5: Elmarad a folytatás?

Hirdetés

Hajjajj. Neill Blomkamp rendező meglehetősen szűkszavú és szomorú kijelentést tett az Alien 5. részével kapcsolatban. Jó esély van rá, hogy ez a film sosem fog elkészülni.

Emlékszem annak idején milyen örömittas hozzászólások és visszajelzések keltek szárnyra, amikor kiderült, hogy Neill Blomkamp rendezésében elkészülhet az Alien 5. része. A történetbe a már jól ismert szereplők is visszatértek volna, természetesen Ripley-vel az élen. Sigourney Weaver úgy nyilatkozott, hogy zseniális a forgatókönyv, amit Blomkamp kreált. Ráadásul annak idején a direktor is úgy nyilatkozott, hogy a stúdió is mögé áll is zöld utat kap a projekt.

A terv az volt, hogy az Alien 2. része után játszódik a sztori, Blomkamp pedig semmisnek tekintette volna azt, ami a harmadik és negyedik Alien-filmben történt. Ripley pedig egy olyan lezárást kapott volna, amivel Weaver is igazán elégedett volt.

Igen ám, de aztán jött Ridley Scott. Az a Ridley Scott, aki egy zseniális rendező, de akkor is kétségtelen, hogy a Prometheus című filmjével kicsit elhasalt az Alien-rajongók előtt. Ám Scott nem kesergett, úgy döntött, hogy folytatást készít, amit addig-addig csiszolgatott, míg ki nem derült, hogy a sztori kvázi közvetlen az 1979-es film előtt játszódik majd. Ez lesz az Alien: Covenant.

Fontos megjegyezni, hogy az előzetes alapján valami überjó filmre lehet számítani, ez Scott tevékenysége lehetett az, ami keresztbe tett a Blomkamp-féle Alien 5-nek.

A képlet persze nem ennyire egyszerű. Az viszont biztos, hogy amint kiderült, hogy Scott csinálni akar még egy Alien-filmet, akkor a stúdió úgy döntött, hogy az a projekt zöld utat kap. Blomkamp művét pedig mellékvágányra terelik. A dolog valahol jogos, nagy hülyeség lett volna két Alien-filmet készíteni rövid időn belül. Pláne, hogy időben meglehetősen eltérő dolgok születtek volna.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy habár Blomkamp annak idején ügyesen letette a névjegyét a District 9-nal, azért az ő pályafutása sem csak szépből áll. A legutóbbi filmje, a Chappie meglehetősen félrement. Egyes pletykák szerint ez is az okok között szerepel, hogy egyelőre nem engedik, hogy elkészítse az Alien 5. részét.

Blomkamp amúgy a napokban a Twitteren kapott egy kérdést, hogy mi az esély arra, hogy az általa tervezett Alien-projekt elkészül. A direktor szinte csak annyit írt, hogy „nem sok”.

Azért ez mindenképpen szomorú. Pláne ha igaz a hír, hogy Ridley Scott egy új Alien-trilógiát tervez, aminek a Covenant az első felvonása. Ez elhúzódik pár évig és addig szinte biztos, hogy Blomkamp nem csinálhatja a saját kis tervét. A helyzet pedig az, hogy az idő telik és Sigourney Weaver és Michael Biehn sem lesznek már fiatalabbak.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE