Alien 5 nincs, District 9 folytatás lesz?

Neill Blomkamp a napokban egy érdekes interjút adott. Többek között az Alien 5, az új filmes stúdiója és a District 9 folytatás is szóba kerültek.

Azt hiszem, azt túlzás is volna kijelenteni, hogy sokunknál eltört a mécses, amikor kiderült, hogy az Alien 5. nem kap zöld utat. Viszont mégis szomorúak lehettünk, hiszen Neill Blomkamp rendező lelkesnek tűnt, ráadásul az eredeti film szereplőit is visszahozta volna. Na és nem mellesleg az ígérete az volt, hogy normális és megérdemelt lezárást ad Ripley-nek. Azonban a stúdió végül mégsem neki, hanem Ridley Scott-nak szavazott bizalmat, ami azért érthető.

A direktor a Prometheus-t folytathatta, elkészíthette az 1979-es eredeti előzményét. Az Alien: Covanent mondjuk megosztó véleményeket produkált, az pedig egyértelmű, hogy nem ért az elődök, nyomába, akár a James Cameron-féle második részt sem sikerült neki leköröznie.

Mindenesetre még így is az a valószínű forgatókönyv, hogy Ridley Scott készíthet egy újabb Alien-mozit. Az ötödik film pedig a feledés homályába vész. Más kérdés, hogy Ridley Scott egy interjúban azt pedzegette, hogy Sigourney Weaver-t lehet, hogy valamilyen formában visszahozná az egyik filmbe.

Viszont most ne az ausztrállal foglalkozzunk, hanem a dél-afrikai direktorral, aki talán egy kicsit szomorkodott, hogy kútba dőlt minden. Ám egy másik projektbe vágott bele. Megalapította az Oats Studios-t, ahol rövidfilmeket szeretne készíteni, felhívva a nagy stúdiók figyelmét, arra hogy ezekből a darabokból akár egészestés alkotást is lehetne csinálni.

Az új stúdió kapcsán pedig természetesen Blomkamp egy interjút is adott, ahol sok minden szóba került. Például a District 9 folytatása.

„Az Oats Studios lényege, hogy a magunk urai legyünk, azt tegyük, amit szeretnénk. Viszont a District 9 folytatás olyan, amit tervezek, szeretném megcsinálni. Jó lenne újra WETA-val dolgozni és nagyszerű lenne elkészíteni a filmet. Viszont ez nem illik bele abba, amit az új céggel szeretnénk csinálni.”

Kizárva tehát nincs a folytatás, ám jó esély van rá, hogy az elkövetkezendő néhány évben azért nem kapunk újabb District 9 filmet.

Szóba került az interjúban az Alien 5. része is. Ezzel kapcsolatban így fogalmazott Blomkamp:

„Szerintem végérvényesen halott a dolog. Ezt magabiztosan kijelenthetem. Nagy kár, mert sok időt töltöttem az előkészületekkel, és szerintem jó film lehetett volna. De nem lesz belőle semmi. Ridley Scott gyerekkoromban egy ikon volt számomra. Ő az, aki miatt ebbe az irányba terelődtem, és a filmes világban kötöttem ki. Nem akartam én tiszteletlen lenni, és arcon köpni, amit megalkotott. Ha mások a körülmények talán minden másként alakult volna. A lehetőségeimhez képest igyekeztem tisztelettel nyúlni az alapokhoz.”

Tényleg kár. Viszont reméljük, hogy az új projekt izgalmasan sül majd el.

CLOSE
CLOSE