Alien: Covenant (2017)

Hirdetés

Jön! Jön! Jön! 2017-ben érkezik az új Alien film, ami az új Prometheus film. A rendezői székből ez alkalommal is Ridley Scott osztogatta a vezényszavakat. Az Alien: Covenant pedig brutális végeredményt ígér.

 

Magyar cím:  Alien: Covenant
Eredeti cím: Alien: Covenant
Műfaj: akció, sci-fi, horror
Mozipremier (USA): 2017. május 19.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Ridley Scott
Forgatókönyvírók: Michael Green, John Logan, Jack Paglen
Filmstúdió: 20th Century Fox, Brandywine Productions, Scott Free Productions

 

Az Alien: Covenant története:

A Covenant űrhajón utazó hat fős legénység úgy hiszi, hogy magára a nagybetűs Paradicsomra bukkantak a galaxis távoli peremén. Az érintetlennek hit helyről azonban gyorsan kiderül, hogy egy sötét és szinte kiismerhetetlen világ, ahol egyetlen értelmesnek tűnő lény, David (Michael Fassbender), az android él, aki a Prometheus expedíció egyetlen túlélője. Azonban ebben a sötét és cudar világban vannak még mások is, akik hőseinkre leselkednek.

Alien: Covenant – Kritika

Szereplők:

Michael Fassbender, Katherine Waterston, James Franco, Noomi Rapace, Guy Pearce, Callie Hernandez, Billy Crudup, Carmen Ejogo, Danny McBride, Demián Bichir, Jussie Smollett, Amy Seimetz, Goran D. Kleut, Uli Latukefu, Benjamin Rigby

Alien: Covenant képek:

Alien: Covenant magyar nyelvű előzetes:

Alien: Covenant TV spot #1

Alien: Covenant TV spot #2

Alien: Covanent TV spot #3

Alien: Covenant TV spot #4

Alien: Covenant TV spot #5

Érdekességek:

Michael Fassbender visszatérő szereplője lesz az Alien: Covenant-nak. A színész pedig ráadásul rögtön két szerepben bukkan majd fel. A már jól ismert David mellett láthatjuk őt egy másik android, Walter szerepében is. Ő a Covenant legénységével utazó szintetikus létforma lesz.

Mellette Noomi Rapace felbukkanására is számíthatnak a rajongók. Azt még továbbra sem igazán tudni, hogy Elizabeth Shaw milyen formában kerül elő. Lehet, hogy egy flashback jelenetben találkozhatunk majd vele újra.

A film forgatásai nagyrészt Új-Zélandon történtek, de a csapat Ausztráliában, a Fox ottani stúdiójában is forgatott. Ez éppen kapóra is jött Michael Fassbender számára, aki így az ottani X-Men: Apokalipszis vetítésén részt tudott venni. Erre az időre kapott egy kis kimenőt Ridley Scott rendezőtől.

Az Alien Covenant eleinte úgy tűnt, hogy Prometheus 2. címen kerülhet a mozikba. Scott azonban 2015 végén megpendítette, hogy egy újabb Alien-trilógiát szeretne megalkotni, amelyek ugye időben továbbra is az eredeti 1979-es film előtt játszódnak. Az első felvonás a Prometheus volt természetesen, de az oldalazás időben ezután megkezdődik az eredeti film felé. Ezért is döntöttek úgy, hogy az új film az Alien címet kapja. Először Alien: Paradise Lost címen hivatkoztak a filmre, ám később mégis az Alien: Covenant elnevezés mellett döntöttek.

A film női főszerepét Katherine Waterston kapta, ám korábban úgy tűnt, hogy Rebecca Ferguson lehet a befutó. Az újabban felkapott színésznő is folytatott tárgyalásokat a szerepet illetően, de aztán mégis Waterston írhatta alá a végleges szerződést.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE