Alien: Ébredés lesz a következő Alien-mozi!

Hirdetés

Ridley Scott nem olyan régen még csak pedzegette, hogy a Covenant sikere esetén újabb filmekkel bővíteni az univerzumot. Ma már azt is elárulta, hogy Alien: Ébredés címen érkezhet a folytatás, amit újabb produkciók követhetnek.

Ha egy üzlet beindul. Mondhatnánk. Ez viszont barokkos túlzás lenne. Az Alien-projektet ugyanis beinduló üzletnek talán még korai nevezni. Ridley Scott azonban úgy tűnik nem kételkedik abban, hogy újabb filmje siker lesz. Már korábban is emlegette, hogy újabb Alien-filmeket készítene a jövőben. Sőt kiderült, hogy ennek akár szinte nyomban hajlandó volna neki állni, hogy mielőbb a mozikba küldhesse az alkotást.

Kiderült, hogy a soron következő Alien forgatókönyve már el is készült. Ridley Scott pedig azt is elárulta, hogy Alien: Awakening azaz Alien: Ébredés címen kerülhet majd a mozikba. Már ha zöld utat kap a projekt. De ugye ez nem kétséges. A Covenant siker lesz, oszt kész!

Így nyilatkozott a direktor:

„Még egy rész készül, mielőtt szó szerint és a logika miatt is visszatérünk az 1979-es Alien filmhez. Így fog kinézni a dolog: Prometheus, Awakening, Covenant. Viszont ennél több részt is szeretnénk. Ha a Covenant és az Awakening sikeres lesz, akkor biztosan készül még három film.”

Ha szemfüles vagy, akkor észrevetted, hogy a sorrend Prometheus, Awakening és Covenant. Nem, most nem mi hibáztunk.

Scott nem tért ki rá, hogy nyelvbotlás történt-e részéről vagy valóban a következő film a Covenant előzménye lesz, de a Prometheus folytatása. Elég meglepő volna és a logikát is talán sutba vágná a döntés. Legalább fura, hogy egy trilógia harmadik részét miért másodjára mutatják be.

Ami bennünk felmerült, hogy korábban szóba került, hogy Noomi Rapace karaktere kapja a főszerepet a Prometheus folytatásában. Viszont, ahogy formálódott a projekt, úgy tűnt el Rapace, aki végül talán egy cameo erejéig valamilyen szinte előkerül majd, de korántsem főszereplőként. Legalábbis így tudjuk.

Így pedig lehetne értelme annak, hogy az Awakening-ben egy kicsit vele foglalkozunk. Na meg azt is feltételezhetjük, hogy a Prometheus és a Covenant történései között így huzamosabb idő telt el.

Meg kell vallani, hogy nehéz ezt lekövetni, de talán a zöld lámpához elengedhetetlen, hogy a májusban érkező Alien: Covenant sikeres legyen.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE