Amikor lehunyod a szemed (2018)

Hirdetés

Amikor lehunyod a szemed (2018) – Teljes film adatlap –  Clive Tonge első játékfilmjében az egykori Bond-lány Olga Kurylenko keveredik elég komoly slamasztikába.

Amikor lehunyod a szemed teljes online film adatlap

Amikor lehunyod a szemed (2018)

 

Magyar cím:  Amikor lehunyod a szemed
Eredeti cím: Mara
Műfaj: krimi, horror, thriller
Mozipremier (USA): 2018. szeptember 7.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Clive Tonge
Forgatókönyvírók: Clive Tonge, Jonathan Frank
Filmstúdió: Moon River Studios, Grodnik / Aloe Productions, Aloe Entertainment
Forrásunk az imdb adatlapja.

Amikor lehunyod a szemed (2018) története:

Kate (Olga Kurylenko) egy kiváló kriminálpszichológus, akinek most egy újabb és rendkívül különös bűnesettel kell szembe néznie. Egy feleség a tettes, aki álmában megfojtotta a férjét. Az eset nem tűnik annyira bonyolultnak, legalábbis első ránézésre. Ugyanakkor akad egy szemtűnő, a pár 8 éves kislánya, aki azt állítja, hogy a tettes nem e világi lény. Kate igyekszik minél jobban beleásnia magát a körülményekbe és a történetbe és valóban egy démon nyomára bukkan, aki képes álmukban megölni áldozatait. A tünetek pedig hamarosan Kate-en is jelentkeznek, így mielőbb meg kell oldania az ügyet, viszont amíg nincs kész semmiképpen nem aludhat el…

Szereplők:

Olga Kurylenko, Craig Conway, Javier Botet, Rosie Fellner, Lance E. Nichols, Mackenzie Imsand, Ted Johnson, Mitch Eakins, Melissa Bolona, Marcus W. Weathersby, Dandy Barrett, Rebecca Adams, Charles Lawlor, Montré Everett, Jacob Grodnik

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A film forgatókönyvét Jonathan Frank és Clive Tonge készítették el. A párost a sztori elkészítése során az alvási paralízis jelensége és a Brugada-szindróma inspirálta. Frank korábban a Bérgyilkosok viadala című film szkriptjét készítette el. Clive Tonge pedig rövidfilmeken dolgozott, a rendezést is ő vállalta magára, ez a produkció az első egészestés alkotása.

Az eredeti cím Mara jelentése tulajdonképpen a szóban forgó démonra utal. A skandináv mondákban van jelen egy női alak, akit a rémálmokkal szokás összefüggésbe hozni. Ráutal az eredeti cím. A karaktert egyébként a spanyol Javier Botet alakítja, a különleges testi adottságokkal rendelkező színész már feltűnt a Démonok között 2. részében is – ő volt a Crooked Man, aki egyébként állítólag önálló filmet is kap. Különös adottságait ebben a sztoriban is igyekeztek kihasználni.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE