Amityville – Az ébredés (2017)

Hirdetés

Az Amityville horror ismét hallat magáról. Ez alkalommal Amityville – Az ébredés címmel Jason Blum kezei között formálódhatott az újabb horrortörténet, amely megtörtént esetet dolgoz fel.

Film adatlap: “Amityville – Az ébredés”

 

Magyar cím:  Amityville – Az ébredés
Eredeti cím: Amityville: The Awakening
Műfaj: horror, thriller
Mozipremier (USA): 2017
Mozipremier (Magyar): 2017. augusztus 24.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Franck Khalfoun
Forgatókönyvírók: Franck Khalfoun
Filmstúdió: Blumhouse Productions, Dimension Films, Miramax

A film története:

Belle (Bella Thorne) és édesanyja Joan (Jennifer Jason Leigh) új házba költöznek, aminek speciális oka van. Velük tart ugyanis Belle testvére, James (Cameron Monaghan), aki különleges ellátást igényel. A költözéssel pedig spórolhatnak valamicskét.

A házban azonban a beköltözést követően egyre inkább különös események történnek. A kómában fekvő fiú magához tér, holott az orvosok erre semmi esélyt nem adtak.

Csak hamar kiderül, hogy hőseink egy nem mindennapi házba költöztek. Új lakhelyük ugyanis a hírhedt Amityville-ház, ahol 1974-ben szörnyű gyilkosságok történtek.

Szereplők:

Bella Thorne, Cameron Monaghan, Jennifer Jason Leigh, Jennifer Morrison, Mckenna Grace, Taylor Spreitler, Thomas Mann, Kurtwood Smith, Hunter Goligoski, Brian Breiter, Dan Martino

Képek, poszterek:

Nemzetközi előzetes:

Magyar szinkronos előzetes:

Angol nyelvű előzetes:

Érdekességek:

Az Amityville – Az ébredés elkészítése már jó ideje műsoron van. Először úgy szóltak a tervek, hogy 2012 év elején mutatják be a filmet. Ezt követően 2 évet csúsztattak, majd újabb egy év következett. Volt rá esély, hogy 2016-ban mutatkozik majd be a végeredmény, végül azonban 2017-es premiert kapott a produkció.

Az eredeti tervek mondjuk egy kicsit másak voltak. Amityville: The Lost Tapes címen küldték volna a mozikba a filmet és kézi kamerás történetként tálalták volna azt a nagyérdemű elé. A csúszások következtében azonban egy idő után ezt a fajta megvalósítást kikukázták.

A horrorrajongók szomorúan konstatálhatják, hogy a film PG-13-as besorolást kapott. Az eredeti verzió, amit az MPAA-nak beküldtek R-es besorolást kapott. Ezt követően azonban a készítők kicsit vágtak és alakítottak a filmen, hogy a PG-13-as korhatárt is rá tudják húzni a filmre.

A legutóbbi Amityville történet 12 évvel ezelőtt, 2005-ben mutatkozott be. Abban Ryan Reynolds kapta a főszerepet.

A rendezést és a forgatókönyvírást ezt alkalommal Franck Khalfoun vállalta magára. Ő először a P2 – A rettegés új szintje című filmmel hallatott magáról, majd jött a Melléfogás, a Maniac feldolgozása és az i-Lived című 2015-ös horror.

Jennifer Jason Leight egy interjúban úgy fogalmazott, hogy az Amityville – Az ébredés forgatásai alatt rettegett attól, hogy valami tényleg történik vele. Ráadásul attól is félt, hogy ha mondjuk véletlen leesett volna az egyik lépcsőn, akkor az emberek azt marketingfogásként könyvelték volna el. A színésznő azonban bevallotta, hogy ő benne tényleg van egy fajta félelem az ismeretlennel kapcsolatban.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE