Annabelle: Teremtés (2017)

Hirdetés

David F. Sandberg rendezésében folytatódhat szörnyen gonosz horrorbaba kalandja. Ez alkalommal egészen a kezdetig nyúlunk vissza.

Magyar cím: Annabelle: Teremtés
Eredeti cím: Annabelle: Creation
Műfaj: horror, misztikus, thriller
Mozipremier (USA): 2017. augusztus 11.
Mozipremier (Magyar): –
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: David F. Sandberg
Forgatókönyvírók: Gary Dauberman
Filmstúdió: Atomic Monster, New Line Cinema

A filmről készült kritikánkat itt olvashatod.

Annabelle: Teremtés története:

Egy babakészítő és a felesége jó néhány évvel lányuk halála után úgy döntenek, hogy meghívják magukhoz a közeli árvaházban élő kislányokat és a velük érkező apácát. A gyerekek számára eleinte izgalmasan alakul a kaland, ám csak hamar kiderül, hogy a fiatalok mind a megszállt baba, Annabelle célpontjai.

Szereplők:

Miranda Otto, Stephanie Sigman, Alicia Vela-Bailey, Talitha Bateman, Anthony LaPaglia, Lulu Wilson, Philippa Coulthard, Kerry O’Malley, Adam Bartley, Brian Howe, Brad Greenquist, Samara Lee, Lotta Losten, Grace Fulton, Mark Bramhall

Előzetesek, videók, szpotok, jelenetek:

 

 

 

Képek, plakátok:

Érdekességek:

A Gary Dauberman forgatókönyve alapján és John R. Leonetti rendezésében készült Démonok között spin-off, az Annabelle nem aratott osztatlan sikert. Egyrészt a stúdió egy aranytojó tyúkot alkotott, hiszen a 6,5 millió dolláros kiadás villámgyorsan megtérült. A film már a nyitóhétvégén 37 millió zöldhasút termelt a tengerentúlon. Végül pedig világszerte több mint 250 millió dolláros üzlet lett a dologból.

Ennek fényében nem is volt kérdés, hogy a stúdió mindenképpen folytatni szeretné a történetet. Azonban okosan szerettek volna dönteni. John R. Leonetti filmje, az előzmény, a Démonok között miatt bevonzotta a nézőket a mozikba. A fogadtatás viszont már elmaradt a tervezettől. Sokan elég gyengének ítélték meg a végeredményt.

A fejesek úgy érezték, hogy nem Gary Dauberman a ludas, hiszen a folytatás forgatókönyvét is ő írhatta meg. Viszont John R. Leonetti helyére egy új direktort szerződtettek.

Nem volt nehéz kiválasztani David F. Sandberg-et. A rendező egyik kisfilmjével már korábban szemet szúrt James Wan-nak. A rendező zseni lehetőséget biztosított neki, hogy a rövid történetet kibontsa. Így készült el az Amikor kialszik a fény. Ezt követően pedig az Annabelle terén is produceri feladatokat ellátó Wan közbenjárására Sandberg az Annabelle: Teremtés rendezői posztján találta magát.

Sandberg nem egyedül érkezett az Amikor kialszik a fény stábjából. Az ottani főgonoszt alakító Alicia Vela-Bailey is vele tartott. Sőt, a direktor felesége, Lotta Losten is szerepet kapott a filmben.

Az Annabelle: Teremtés a korábban látott felvonás előzménytörténete lesz.

A produkció az eredeti tervek szerint május 19-én mutatkozott volna be a közönség előtt. Azonban, amikor a Fox erre a dátumra helyezte az Alien: Covenant premierjét, akkor a New Line Cinema úgy döntött, hogy jobb a békesség és a nagyobb anyagi haszon reményében inkább augusztus 11-re halasztották a bemutatót.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE