Anyám! (2017)

Hirdetés

Darren Aronofsky, a Rekviem egy álomért és a Fekete hattyú rendezője újabb baljóslatú filmmel jelentkezik. Ez alkalommal Jennifer Lawrence-szel a főszerepben.

anyám! film

 

Magyar cím:  anyám!
Eredeti cím: Mother!
Műfaj: dráma, horror, misztikus
Mozipremier (USA): 2017. szeptember 15.
Mozipremier (Magyar): 2017. október 19.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Darren Aronofsky
Forgatókönyvírók: Darren Aronofsky
Filmstúdió: Protozoa Pictures

 

anyám! története:

Adott egy férfi és egy nő, akik igazán harmonikus kapcsolatban élnek. Legalábbis első ránézésre mindenképpen ez kép alakulhat ki az emberben. Ám amikor feltűnik a színen egy nem várt idegen, akkor méhkas módjára bolydul fel minden és a párnak nem várt kihívásokkal kell szembenézniük.

A filmről készült kritikánkat itt találod.

Szereplők:

Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Domhnall Gleeson, Brian Gleeson, Stephen McHattie, Kristen Wiig, Stefan Simchowitz, Jovan Adepo, Robert Higden, Amanda Warren, Eric Davis, Marcia Jean Kurtz, Mizinga Mwinga

Képek, plakátok:

Előzetesek, videók, TV spotok:

 

 

 

 

Érdekességek:

Az első beszámolók szerint valami igazán durva filmre van kilátás. Vélhetően nem kicsit lesz majd megosztó Darren Aronofsky filmje. Ezzel együtt viszont durva, félelmetes és megrázó élményre számíthatunk. Mylo Carbia horrorszerző úgy fogalmazott, hogy akkorát üthet majd a film, mint annak idején a Mechanikus narancs.

Darren Aronofsky nem akármilyen szereplő gárdát hozott össze legújabb filmjéhez. Javier Bardem és Jennifer Lawrence személyében adott két Oscar-díjas színész. Ed Harris, Krtisten Wiig és Michelle Pfeiffer pedig mindhárman Oscar-jelöléssel büszkélkedhetnek.

Ellenben egy állandó Aronofsky-színész, Mark Margolis kimaradt a filmből. Ez az első alkalommal, hogy a direktor filmjében Margolis nem kap szerepet. Ráadásul zeneszerzői téren is váltás történt. Korábban Aronofsyk mindig Clint Mansell-lel dolgozott együtt. Az anyám! esetében viszont nem így történt.

Jennifer Lawrence egyébként a The Rosie Project című film főszerepét hagyta ott, hogy az anyám!-ban szerepelhessen. Érdekesség lehet az is, hogy Lawrence és Aronofsky a forgatások megkezdésének idején kezdtek egymással randizgatni. Ez még 2016 júniusában történt, Montrealban kezdett dolgozni a stáb. A munkálatok augusztus végéig tartottak.

Michelle Pfeiffer egy interjúban elárulta, hogy amikor először olvasta a film forgatókönyvét, akkor nem igazán értette, hogy miről is van szó. Ezért az ezoterikus szóval jellemezte a sztorit.

Egyes pletykák szerint egyébként a direktor a Rosemary gyermeke című film ihlette a forgatókönyvírás során.

A film előzetesét első alkalommal a Nolan-féle Dunkirk előtt mutatták be. Az első terv úgy szólt, hogy a tengerentúli premier október 13-án lesz majd esedékes. Végül azonban mégis előrébb hozták ezt és a tengerentúlon szeptember 15-én kerül mozikba a film. Magyarországon úgy tűnik, hogy október 19-én várható a bemutató.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE