The Autopsy of Jane Doe előzetes – A trollvadász rendezőjének új filmje

Hirdetés

André Øvredal annak idején A trollvadász című filmmel hívta fel magára a figyelmet. A Torontói Filmfesztiválon pedig legújabb filmjét is bemutatták. Nekünk egyelőre a The Autopsy of Jane Doe előzetes jutott.

Őszintén szólva nem tartozom azok közé, akik mérhetetlen rajongói lennének A trollvadász című filmnek. Bár kétségtelen, hogy egy ötletes és ügyesen összerakott alkotásról van szó. Ezért is lehet érdemes odafigyelni a direktor, André Øvredal legújabb munkájára.

Már csak azért is, mert ugyan nekünk a The Autopsy of Jane Doe előzetes az, amivel be kell érnünk. A Torontói Filmfesztiválon viszont már levetítették a filmet. Ráadásul egészen pozitív visszhangot kapott az alkotás.

A történet főhőse két boncmester – apa és fia – akik egy ismeretlen női holttestet próbálnak azonosítani. Illetve egyáltalán kitalálni a halál okát, hiszen első ránézésre ennek sincs nyoma. Ahogy azonban megkezdik a nyomozást és a boncolást szörnyű titkokat derítenek ki az ismeretlen nőről.

Ez így nem sok, ehhez jön a The Autopsy of Jane Doe előzetes, ami így hirtelen ránézésre egy talán szellemes dolgot ígér a nézőnek. Oké, ebből tény, hogy sok vannak, de szavazzunk bizalmat Øvredal-nak.

A történetet mondjuk nem ő ötölte ki, hanem Ian B. Goldberg és Richard Naing álmodták meg. Előbbi a Gyilkos elmék című sorozat néhány részét írta, illetve ami ennél érdekesebb lehet, hogy a Dead of Summer című sorozat ötletgazdája. Naing amúgy a széria egyik epizódját írta.

Vélhetően egy kis költségvetésű dologról van szó, hiszen a stáblista sem az az ereszd-el-a-hajam. Tíz színészre sem volt szükség. A két főszereplőt Brian Cox és Emile Hirsch alakíthatják.

Előbbi színész néhány Bourne filmben is feltűnt, de a Trójában és A rettenthetetlenben is találkozhattunk vele. Eredetileg mondjuk Martin Sheen-t szerették volna szerződtetni, viszont ő egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni a szerepet.

Hirsch pedig egy számomra végtelenül unszimpatikus faszi, de ez nyilván egyéni szoc. probléma. A legsötétebb órában is bohóckodott.

Mindenesetre az elképzelés működőképes is lehet. A The Autopsy of Jane Doe előzetes pedig kicsit óvatos, de talán biztatóként is felfoghatjuk.

The Autopsy of Jane Doe előzetes:

Please enable Javascript to watch this video

Megosztom:Share on Facebook5Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE