Az Alien 5 forgatókönyve el sem készült!

Hirdetés

Ridley Scott rendező a napokban egy igazán érdekes nyilatkozattal állt elő. Arról beszélt, hogy az Alien 5 forgatókönyvet tulajdonképpen sosem készült el és szerinte már nem is fog.

Emlékszem néhány éve mekkorát szólt a hír, mely szerint Neill Blomkamp rendezésében elkészülhet az Alien 5. része. A rajongók tűkön ültek és a néhány koncepciós rajz talán hirtelen, de örökre beleégett a retinánkba. Blomkamp ráadásul azt ígérte, hogy Sigourney Weaver és Michael Biehn is visszatérhetnek. Ripley története pedig olyan lezárást kap, amilyet mindig is érdemelt.

Csak, hogy időközben a Ridley Scott rendezésében elkészült előzmény, a Prometheus sem teljesített rosszul. Ráadásul Scott-nak megjött a kedve a folytatáshoz, azt pedig sejteni lehetett, hogy a Fox nem fogja engedni mindkét Alien-film elkészítését. Valljuk be baromság is lett volna. Habár Ridley Scott-nak szavaztak bizalmat, azért benne volt a pakliban, hogy a Neill Blomkamp tervezte Alien 5 mégis elkészülhet majd idővel.

Az elmúlt hetekben, hónapokban azonban már a District 9 direktora is úgy nyilatkozott, hogy szerinte ebből sosem lesz semmi. Annak ellenére sem, hogy Sigourney Weaver kifejezetten támogatta a projektet.

Az üggyel kapcsolatban most Ridley Scott nyilatkozott, ráadásul mondhatjuk, hogy meglepő mondatokkal állt elő.

„Nem gondolnám, hogy ez a film valaha is elkészül. Tulajdonképpen sosem volt egy kész forgatókönyv. Volt egy felvetés, egy ötlet, ebből pedig készült egy körülbelül 10 oldalas vázlat. Producerként részt vettem a projektben, de aztán a Fox leállította a fejlesztéseket. Ekkor már kész volt a Prometheus és javában dolgoztam a Covenanton.”

A meglepő ebben nem is a vége. Azt tudjuk, hogy a stúdió a Covenant miatt parancsolt megálljt az Alien 5-nek. Azonban azt eddig nem tudtuk, hogy nem is létezett a kész Alien 5 forgatókönyve. Blomkamp és Weaver nyilatkozataiból azt lehetett kihallani, hogy ilyen téren jól állt a projekt. Aztán kiderül, hogy talán ez mégsem volt teljesen így.

Kicsit sajnáljuk ezt, hiszen érdekes lett volna újra Sigourney Weaver-t látni. Igaz ez talán nem kizárt. Ridley Scott-nak érdekes terve támadt, pláne, hogy több új Alien-filmet is szeretne tető aláhozni.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE