Az apáca (2018)

Magas fokon dübörög a Démonok között franchise. A New Line Cinema már a második spin-off-al támad, amelyben a gonosz apáca kapja a főszerepet.

Magyar cím:  Az apáca
Eredeti cím: The Nun
Műfaj: horror, misztikus, thriller
Mozipremier (USA): 2018. július 13.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Corin Hardy
Forgatókönyvírók: Gary Dauberman
Filmstúdió: Atomic Monster, New Line Cinema, Safran Company

Az apáca története:

Burke atya (Demián Bichir) új kiküldetést kap. Rómába kell utaznia, hogy egy misztikus halál ügyben nyomozzon, amelynek egy apáca volt az áldozata.

Szereplők:

Taissa Farmiga, Bonnie Aarons, Demián Bichir, Charlotte Hope, Ingrid Bisu, Jonny Coyne, onas Bloquet, Sandra Teles, Boiangiu Alma, Jared Morgan, Manuela Ciucur, Laur Dragan

Képek, plakátok:

Előzetesek, videók:

Egyelőre nem érkezett előzetes a filmhez.

Érdekességek:

Az apáca forgatásai tőlünk nem messze, Romániában zajlottak.

A gonosz apáca karaktere először a Démonok között 2. részében tűnt fel. A stúdió jól ráérzett arra, hogy a rémisztő apáca milyen népszerű volt a rajongók körében. A premier után nem sokkal később bejelentették, hogy ez a karakter is önálló filmet kap. Erre már korábban is volt példa, hiszen így készülhetett el az Annabelle film is. A gonosz porcelánbaba először a Démonok között című filmben tűnt fel. Azóta pedig már két filmet is kapott. Ráadásul nagyon úgy néz ki, hogy nem csak ez a két karakter kapott önálló filmet a Démonok között filmes univerzum keretén belül.

Eleinte úgy tűnt, hogy a film forgatókönyvét David Leslie Johnson készítheti el. Ez nem is lett volna meglepő, hiszen tulajdonképpen ő álmodta meg a karaktert, ő írta a Démonok között 2. részét és jelenleg is dolgozik a harmadik rész forgatókönyvén. Azonban Az apáca szktiprje végül mégis Gary Dauberman ölében landolt, aki James Wan segítségével dolgozhat. Persze Dauberman sem áll messze a franchise-tól, hiszen a két Annabelle filmen már dolgozhatott korábban.

Valak, a gonosz identitás egyébként nem csak a Démonok között 2. részében kapott szerepet. Ha figyelmes voltál, akkor az Annabelle 2. részében is találkozhattál vele.

A démoni apácát most is Bonnie Aarons formálhatja meg.

A filmben pedig egy újabb Farmiga lány is szerepet kapott. Egészen pontosan Vera Farmiga a két Démonok között filmben szerepelt. Most, Az apácában a húga, Taissa Farmiga kapott szerepet.

Megosztom:Share on Facebook71Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
  • Tóth Robi

    A rendező személyét nézze nem lesz nagy durranás.

CLOSE
CLOSE