Az apáca (2018)

Hirdetés

Az apáca (2018) teljes film adatlap magyarul – Magas fokon dübörög a Démonok között franchise. A New Line Cinema már a második spin-off-al támad, amelyben a gonosz apáca kapja a főszerepet.

Az apáca teljes online film adatlap

Az apáca 2018

 

Magyar cím:  Az apáca
Eredeti cím: The Nun
Műfaj: horror, misztikus, thriller
Mozipremier (USA): 2018. július 13.
Mozipremier (Magyar): 2018. július 12.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Corin Hardy
Forgatókönyvírók: Gary Dauberman
Filmstúdió: Atomic Monster, New Line Cinema, Safran Company
Forrásunk az imdb adatlapja.

 

Az apáca (2018) története:

Burke atya (Demián Bichir) új kiküldetést kap. Rómába kell utaznia, hogy egy misztikus halál ügyben nyomozzon, amelynek egy apáca volt az áldozata.

Szereplők:

Taissa Farmiga, Bonnie Aarons, Demián Bichir, Charlotte Hope, Ingrid Bisu, Jonny Coyne, onas Bloquet, Sandra Teles, Boiangiu Alma, Jared Morgan, Manuela Ciucur, Laur Dragan

Képek, plakátok:

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Corin Hardy rendező szerint a film egyik legfőbb erénye mindenképpen a helyszín lesz. A csapat, ahogy lentebb is említjük Romániában forgatott. Hardy egy interjúban azonban kifejtette, hogy pontosan miként is zajlott az egész.

“A kezdetekben egy bukaresti stúdióban forgattunk, ezt követően viszont Erdélyben. Jártunk a segesvári kastélyban, erdélyi kis falvakban és az ottani erdőkben is. Így aztán a táj és az emberek is teljesen autentikusak lesznek. Aztán mivel a történet, amolyan régimódi, ezért régi kedvenc horrorklasszikusaim hatása is meglátszik majd a filmen. Ódon, kísérteties kastély, apácazárda, kavargó köd, petróleum lámpa és ólomüveg ablakok. Ezek olyan elemei a műfajnak, amelyekkel erős hatásokat fogunk majd elérni a filmben.


A film rendezője Corin Hardy, akinek nagy dobása lehet ez az alkotás. Az úriember a The Hallow című horrorfilmmel már felhívta magára a figyelmet. Ez még 2015-ben történt. Nem olyan régen pedig bejelentették, hogy a Jason Momoa főszereplésével tervezett A holló remake direktori székében is Hardy foglalhat helyet.

Az apáca (2018) forgatásai tőlünk nem messze, Romániában zajlottak.

A gonosz apáca karaktere először a Démonok között 2. részében tűnt fel. A stúdió jól ráérzett arra, hogy a rémisztő apáca milyen népszerű volt a rajongók körében. A premier után nem sokkal később bejelentették, hogy ez a karakter is önálló filmet kap. Erre már korábban is volt példa, hiszen így készülhetett el az Annabelle film is. A gonosz porcelánbaba először a Démonok között című filmben tűnt fel. Azóta pedig már két filmet is kapott. Ráadásul nagyon úgy néz ki, hogy nem csak ez a két karakter kapott önálló filmet a Démonok között filmes univerzum keretén belül.

Eleinte úgy tűnt, hogy a film forgatókönyvét David Leslie Johnson készítheti el. Ez nem is lett volna meglepő, hiszen tulajdonképpen ő álmodta meg a karaktert, ő írta a Démonok között 2. részét és jelenleg is dolgozik a harmadik rész forgatókönyvén. Azonban Az apáca szktiprje végül mégis Gary Dauberman ölében landolt, aki James Wan segítségével dolgozhat. Persze Dauberman sem áll messze a franchise-tól, hiszen a két Annabelle filmen már dolgozhatott korábban.

Valak, a gonosz identitás egyébként nem csak a Démonok között 2. részében kapott szerepet. Ha figyelmes voltál, akkor az Annabelle 2. részében is találkozhattál vele.

A démoni apácát most is Bonnie Aarons formálhatja meg.

A filmben pedig egy újabb Farmiga lány is szerepet kapott. Egészen pontosan Vera Farmiga a két Démonok között filmben szerepelt. Most, Az apácában a húga, Taissa Farmiga kapott szerepet. Farmiga az Amerikai Horror Sztori című sorozatból lehet ismerős, de láthattuk őt az Emlékmbúvárban vagy a 2015-ös Szöktetés a pokolból című horrorban.

Azt pedig ne feledjük, hogy az atya szerepében feltűnő Demián Bichir Oscar-jelölt színész. A mexikói születésű úriember A kertészben nyújtott alakításért kapott jelölést még néhány évvel ezelőtt.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE