Az apáca merőben más lesz, mint a többi Démonok között film

Már hónapokkal ezelőtt befejeződött a Démonok között franchise soron következő részének a forgatása. Az apáca az ígéretek szerint hangulatában teljesen eltér majd a franchise eddigi filmjeitől.

A rend kedvéért jöjjön egy kis gyorstalpaló.

A Démonok között című horrorral James Wan egy egészen komoly lavinát indított meg. A rendező habár a filmet követően úgy fogalmazott, hogy rendezőként nem vállal több horrort, mégis visszatért a folytatásra. Közben pedig az első részben felbukkanó gonosz baba, Annabelle is kapott egy önálló filmet. Ez utóbbi mondjuk meglehetősen trehány munka volt, de jól termelt, ahogy a főcsapást képező két film is.

Nem volt megállás. Idén bemutatkozhatott az Annabelle 2. része, ami bőven kiköszörülte a korábbi botlást. Valamint kiderült, hogy a stúdió egy egész franchise felépítésén, egy univerzum megalkotásán ügyködik.

A 2018-ban érkező Az apáca lesz ennek újabb gyöngyszeme, majd valamikor a Crooked Man története is megelevenedhet a vásznon, nem beszélve a Démonok között 3. részéről.

Gary Dauberman, Az apáca forgatókönyvírója a Collider-nek adott interjúban beszélt arról, hogy pontosan mi is a terv.

„James Wan külön kérte, hogy az univerzumon belül mindegyik film kapjon egy saját egyéni hangot. Fontos, hogy ne csak egy újabb változata legyen annak, amit már ezerszer láttunk. Szerintem Az apáca ebben nagyon jó lesz.”

Dauberman a helyszín kiválasztásáról is szólt.

„Tudtuk, hogy Románia kell, hogy legyen a helyszín. A történet ezt követelte. Elképesztően ki lehet használni egy olyan vidéket, mint Erdély. Hatalmas keresztek vannak, régi sírok, köd is akad és hátborzongató az ottani atmoszféra. Hihetetlenül nyomasztó. Ihlet forrásként sokat beszéltünk a Hammer Stúdió filmjeiről is. Az ott tapasztalható hangulatot próbáltuk megidézni, ezzel is másabb lesz a filmünk, mint a főfilmek.”

A premier 2018. július 13-án esedékes. A főszerepet az American Horror Story-ból ismerős Taissa Farmiga kapta, aki mellett Charlotte Hope, Bonnie Aarons, Demián Bichir és Ingrid Bisu is feltűnik Az apácában.

CLOSE
CLOSE