Az Egészség ellenszere (2017)

Hirdetés

Gore Verbinski a kalózok után ismét a misztikum felé fújatta a vitorlát. A kör remake után egy eredeti forgatókönyvvel támad, Dane DeHaan főszereplésével forgatta le Az Egészség ellenszere című thrillerjét.

 

Magyar cím:  Az Egészség ellenszere
Eredeti cím: A Cure for Wellness
Műfaj: misztikus, thriller
Mozipremier (USA): 2017. február 17.
Mozipremier (Magyar): 2017. február 23.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Gore Verbinski
Forgatókönyvírók: Justin Haythe, Gore Verbinski
Filmstúdió: Regency Enterprises, New Regency Productions, Blind Wink Productions

 

Az Egészség ellenszere kritika

Az Egészség ellenszere története:

Egy fiatalember (Dane DeHaan) könnyűnek tűnő feladatot kap a munkahelyén. A svájci Alpokba kell utaznia, főnöke után. A férfi ugyanis egy rehabilitációs központba ment, azonban az elhagyatottságban lévő komplexumból nem igazán tért vissza. A fiatalember azért megy, hogy haza hozza főnökét, ám csak hamar rá kell jönnie, hogy a hely nem biztos, hogy az, aminek az ott dolgozók mutatni próbálják. A bentlakók pedig lehet, hogy nem is önszántukból tartózkodnak ezen a helyen.

Szereplők:

Jason Isaacs, Mia Goth, Dane DeHaan, Celia Imrie, Susanne Wuest, Natalia Bobrich, Carl Lumbly, Lisa Banes, Adrian Schiller, Annette Lober, Eric Todd, Ivo Nandi, Judith Hoersch, Magnus Krepper, Johannes Krisch

Az Egészség ellenszere képek:

Az Egészség ellenszere magyar nyelvű előzetes:

Érdekességek:

Az Egészség ellenszere forgatásai javarészt Németországban zajlottak. A Hohenzollern kastély szolgált helyszínül, amelyek 2015. július 13. és 24. között a nagyközönség előtt be is zártak.

Gore Verbinski rendező hosszú idő után tért vissza a misztikum birodalmába. Korábban A kör című horror amerikai változatát dirigálhatta, a siker nem maradt el. Ezt követően viszont mondhatni búcsút intett ennek a zsánernek. A Karib-tenger kalózai első három részét forgatta le, illetve a folytatásban is a Disney-nek dolgozott és maradt Johnny Depp-nél. A Rango című animációs filmmel aranyszobrot is sikerült nyernie. A legutóbbi alkotása, A magányos lovas azonban messze a várakozások alatt maradt, úgyis mondhatjuk, hogy megbukott. Verbinski ezt követően jó ideig nem rendezett, nem feltétlen a bukás miatt, hiszen egyébként sem az a nagyon termékeny direktor.

A film ötlete Verbinski és Justin Haythe fejéből pattant ki, a forgatókönyvet utóbbi szakember készítette el. Haythe korábbról a már említett A magányos lovas szkriptjét is jegyzi, de A szabadság útjai és a Dwayne Johnson főszereplésével készült Csapda is az ő kezéből került ki.

Az Egészség ellenszere főszerepét Dane DeHaan kapta, akit annak idején Az erő krónikája című filmből ismerhettünk meg, de később A csodálatos Pókemberben is ott volt a címszereplő ellenfeleként és az Öld meg a kedveseid-ben is felbukkant.

Női fronton Shia LaBeouf felesége Mia Goth jelenthet erősítést, akit az Everest-ben és A nimfomániásban is láthattunk.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE