Az új Van Helsing egy Mad Max féle hős lesz

Hirdetés

Az Universal Pictures nyilván több vasat tart a tűzben, az egyik legfontosabb projektjük azonban a szörnyes univerzum építgetése. A stúdió debütáló alkotása a Múmia reboot lesz Tom Cruise főszereplésével. Azonban többek között új Van Helsing is van a láthatáron.

Az Universal szörnyes univerzuma annak idején egészen kapós volt. Olyan karakterek jelentek meg benne, mint Frankenstein, Drakula, Farkasember, a Láthatatlan ember vagy éppen Dr. Jekyll és Mr Hyde.

Mivel aztán újabban az univerzumépítgetés a menő filmes fronton, ezért a stúdió is zárkózna, ők a szörnyfilmekkel próbálnak pénzt kicsikarni a pénztárcánkból.

A projekt amúgy már jó ideje úton van. Sőt korábban úgy tűnt, hogy az Aaron Eckhart főszereplésével készült Én, Frankenstein lehet az első darabja. A produkció azonban messze a várakozások alatt maradt. Ezt követően a Luke Evans féle Drakula jelenthetett volna mentőövet, a siker azonban itt is elmaradt. Mondjuk nem buktak akkorát, mint az Eckhart főszereplésével készült film esetében, de a siker is messze elmaradt.

Ekkor döntött úgy a stúdió, hogy újból neki ugrik az univerzumépítgetésnek és Alex Kurtzman kezébe adják a stafétát. Ennek fényében pedig a Múmia lesz az első dobásuk, amit pont Kurtzman rendezhet.

A film jelenleg is forog, a stáb nem rég Londonban járt. A főszerepben Tom Cruise feszíthet majd, a címszereplő gonoszt pedig talán kissé meglepő módon női színész alakíthatja Sofia Boutella személyében. Ebben a moziban pedig Russell Crowe is feltűnik, Dr. Henry Jekyll szerepében – ő egy fajta több filmen átívelő karakter lehet.

Ezután pedig jöhet a többi szörny is. Ami biztos, hogy Johnny Depp lesz a láthatatlan ember. Javier Bardem pedig a hírek szerint Frankenstein szerepét kaphatja meg. Ha pedig Dwayne Johnson is úgy akarja ő lehet a Farkasember. A többi szörnyről egyelőre nincs infó. Mondjuk az érdekes adalék lehet, hogy állítólag Luke Evansnak Drakulaként több filmre szóló szerződése van a stúdióval. Azt viszont nem tudni, hogy tényleg vele képzelik-e el a filmeket.

A stúdió egyik fejese pedig nem régiben úgy nyilatkozott, hogy a sorban az új Van Helsing-nek is szeretnének helyet szorítani. A karakter 2004-ben már bemutatkozhatott, akkor Hugh Jackman alakításában, igaz nem lett a rajongók kedvence. A hírek szerint a karakterét át is gondolnák kicsit és egy erőszakosabb hőst küldenének vászonra. Olyas valakit, aki inkább Mad Max-ra hajaz, mintsem a Jackman által alakított Van Helsingre.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE