Bajba kerültek a The Walking Dead mozifilmek?

0
1

Érdekes a helyzet a tengerentúlon, miután az AMC és a Universal összeakasztotta a bajszát. Ez az ellentét pedig akár a Rick Grimes-féle The Walking Dead mozifilmeket is érintheti.

Kezdjük az elején, semmiképpen nem szeretnénk pánikot kelteni, hiszen még közel sem hivatalos információról van szó.

Csupán az AMC és a Universal összecsattanásának van egy nagyon érdekes vetülete, ám először az alaptörténet. A Universal Pictures a jelenlegi koronavírus helyzet miatt úgy döntött, hogy a Trollok 2. részét elérhetővé teszik, hiszen a premier nem volt tartható, a mozik nem voltak nyitva, a nézőket viszont meg szerették volna lepni. Talán saját magukat is sikerült, hiszen a lépés pénzügyileg is jól sült el, talán a vártnál is jobban.

Ennek okán pedig a stúdió megpendített egy húrt, mely szerint a jövőben, a mozikba is küldenék filmjeiket, de rögvest otthon is elérhetővé tennék azokat a nézők számára. Ez nekik azért is lehetne jó, mert a mozis vetítésekhez képest így kisebb a költség, több lehet a bevétel.

Az AMC Entertainment Holdings viszont, a tengerentúli mozihálózat, költői képpel élve, előre nyújtotta ökölbe szorított jobb karját és elővarázsolta a középső ujját. Valahol persze érthető módon, hiszen nyilván ez az ő bizniszüket vágja meg, de alaposan. Bejelentették, hogy ha a Universal így tesz, akkor ők nem vetítenek le semmit, amihez a Universalnak köze van. Lásd: Halálos iramban 9., Jurassic World 3. vagy a Minyonok.

A dolog pikantériája pedig a The Walking Dead mozifilmekben rejlik, ugyanis ez a projekt az AMC-csatorna, amely ugye az AMC Entertainment Holdings része, és a Universal közös projektje. Tehát, ha az AMC tartja magát a bojkotthoz, akkor elkészítik a TWD mozifilmeket, de a saját mozihálózatukban nem vetítik azt le. Fából vaskarika.

Ráadásul az AMC mozihálózat bojkottjához több másik hálózat is csatlakozott, például a Cineworld, amelynek a hazai Cinema City is része.

Viszont azért nem szeretnénk pánikot kelteni, mert a felek még nyilván asztalhoz ülnek és tárgyalnak. A sajtóban érzékelhető adok-kapok mellett ugyanis jó eséllyel a háttérben folyamatosan zajlanak a megbeszélések.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.