Bernard Rose szerint jó volna egy igazi Kampókéz folytatás

Hirdetés

1992-es Kampókéz vagy ha úgy tetszik Candyman egy kiváló darab volt Tony Todd főszereplésével. Clive Berker történetét Bernard Rose filmesítette meg. A direktor pedig a napokban úgy nyilatkozott, hogy jó volna, ha készülhetne egy igazi Kampókéz folytatás.

Tony Todd és Virginia Madsen főszereplésével tényleg korrekt kis film volt annak idején még 1992-ben a Kampókéz.

Sőt ugye pontosan tudjuk, hogy Kampókéz folytatásról beszélhetünk. 1995-ben ugyanis bemutatták a második részt, amit azonban már nem Bernard Rose jegyzett. A helyét a rendezői székben Bill Condon vehette át. Talán ennek okán a folytatás egy kicsit vesztett is a minőségből, igaz ez talán nézőpont kérdése, hiszen Tony Todd azért összekötő kapocsként.

Sőt, Tury Meyer rendezésében 1999-ben trilógiává bővülhetett a sztori. Igaz a harmadik részt azért talán jobb elfelejteni. Tony Todd ugyan visszatért, minőségben azonban csúnya hanyatlás következett be.

A Kampókéz folytatás azóta is évről-évre előkerül. Hol arról beszélnek, hogy egy negyedik részt szeretnének tető alá hozni. Hol pedig egy remake-ről vagy reboot-ról szóló pletyka üti fel a fejét. Konkrétum azonban soha nincs és a film elkészítésének sem ugranak neki.

Most Bernard Rose, az első rész rendezője nyilatkozott egy olyat, hogy ha rajta múlna, akkor készítene egy új Kampókéz filmet.

„Nagyon szeretném, ha az igazi Kampókéz folytatás elkészülne. Egy igazi folytatás, ami különböző okok miatt sosem valósult meg. Szerintem igazán nagyszerű volna, ám a jogok nem nálam vannak. Máskülönben már régen neki kezdtem volna.”

Rose tehát arra gondol, hogy az első filmet szeretné folytatni és törölni a Kampókéz 2. részét, inkább egy igazi jól sikerült folytatást kreálna helyette. Ráadásul Virginia Madsen-t is szeretné rábeszélni, hogy térjen vissza Helen szerepében.

Nem volna rossz, ha Bernard Rose valamilyen módszerrel megkaparintaná a megfilmesítés jogait és elkészülhetne a Kampókéz folytatás.

Az angol direktor legutóbb 2015-ben jelentkezett filmmel. Akkor a Frankenstein címet viseli sztorival állt elő. Igazából a jól ismert történetet dolgozta fel a modernkorba helyezve.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE