Betyáros nyitányt jósolnak az AZ filmnek!

0
2

Az előzetesek, a szpotok és a hírek fényében nagyon benne van a levegőben, hogy Stephen King Az című történetének mozifilmes feldolgozása nagyot fog szólni szeptemberben. A THR szerint minden idők legdurvább szeptemberi bevételeit hozhatja majd Pennywise.

Stephen King: Az című regénye szerintem zseniális. Vaskos, de káprázatos munka. Gondolom ezt nem egyedül vélem így. A történetből pedig már korábban készült filmes feldolgozás. Akkor Tim Curry főszereplésével egy minisorozatnak nevezett tévés produkció lett a végeredmény. Ráadásul talán nem is olyan rossz végeredmény. Legalább Curry alakítás elég emlékezetesre sikeredett.

Néhány évvel ezelőtt pedig jött a hír, hogy ez alkalommal mozis adaptációra számíthatnak a rajongók. Eleinte úgy tűnt, hogy Cary Fukunaga adhatja majd ki a vezényszavakat, a direktor azonban egyszer csak lelépett. A helyét pedig Andrés Muschietti vehette át, aki a Mama című horrorral már bizonyította tehetségét. Ennek ellenére a rajongók kicsit megilletődtek és féltek, hogy nem alakul jól a feldolgozás sorsa.

Aztán jöttek az első előzetesek, amelyek rácáfoltak erre. Kiderült, hogy Bill Skarsgard tökéletes Tim Curry utód lehet, a film pedig nagyot üthet.

Nos így véli ezt a The Hollywood Reporter is. Egyik legutóbbi esélylatolgatásuk szerint a Stephen King-féle Az minden korábbi szeptemberi bevételi rekordot megdönthet.

Egyrészt esély van erre azért, mert az eddig beérkezett anyagok szerint elég patent a végeredmény. Másrészt a bemutatót megelőző két hétben nem igazán van ütősnek ígérkező produkció. Az eddigi szeptemberi rekorder egyébként animációs film, a Hotel Transylvania 2. része 48,5 milliós nyitányt produkált. A THR-nél viszont úgy saccolnak, hogy Pennywise alaphangon 50 millió dollárral nyithat. Ha pedig esetleg az előzetes kritikák tovább húzzák az emberek kedvét, akkor 60 milliós nyitány is lehet a tengerentúlon.

Tegyük hozzá, hogy ez nem gyenge kezdés volna, hiszen mégis csak horrorfilmről van szó. Ráadásul korhatáros alkotásról. Ha ez bejön, akkor King vélhetően még inkább amellett kardoskodik majd, hogy A Setét Torony is R-es folytatással rukkoljon elő.

Illetve ha ez bejön, akkor tuti megkapjuk a folytatást is. A mostani rész ugyanis alapvetően úgy lett elkészítve, hogy folytatást kaphasson. Ugyanis a sztorit most fiatal hőseink szempontjából ismerhetjük meg. A folytatás pedig napjainkban játszódna, már a felnőtt karakterekkel.

Hajrá AZ, hajrá Pennywise!

Hozzászólok

Please enter your comment!
Please enter your name here