Előzetesen egy újabb King-mű a Bilincsben

Hirdetés

A Netflix gondozásában készülhetett el Stephen King: Bilincsben című regényének filmes feldolgozása. A rendezést az Absentia és a Hush direktora vezényelte.

Szeptember 29-étől lesz elérhető a Netflix kínálatában a Bilincsben című Stephen King regény filmes feldolgozása. A történet még nem kapott egészestés film változatot, talán azért, mert az 1992-es írás nem tartozik a legkönnyebben megfilmesíthető darabok közé. A feladatot viszont Mike Flanagan kapta, aki már többször bizonyította, hogy a vérében van a horror és a thriller.

A Setét torony és az Az után mi rajongók pedig egy újabb King történetnek örülhetünk 2017-ben. Még ha nem is mozis filmnek, azért a Netflix is bizonyította már, hogy érdemes rájuk figyelni. Sorozat fronton megannyi remek köthető a szolgáltatóhoz, hogy ne hagyjam el a zsánert, csak a Stranger Things-et említeném. Illetve az utóbbi időben filmes fronton is komoly próbálkozások jellemzik a Netflix-et.

A Bilincsben című regényben és így a filmben is egy házaspár kapja a főszerepet, akik egy vidéki kis házba utaznak, hogy felfűtsék kicsit a kapcsolatukat. A férfi szerint ebbe egy kis nem mindennapi szexjáték, kötözős turbékolás is belefér. Gerald elképzelése azonban nem feltétlen nyeri el Jessie tetszését. Igyekszik is leállítani a férfit, ami talán túl jól is sikerült. Gerald ugyanis szívrohamot kap és holtan zuhan le az ágyról, csak hogy Jessie ott marad az ágyhoz bilincselve.

A nő nem tud menekülni a szorult helyzetből, amely egyre inkább megviseli őt. Éhség, szomjúság, hallucináció gyötri, de egy kóbor kutya is rátámad, nem beszélve a házban felbukkanó alakról, aki talán Jessie képzeletének szüleménye, de az is lehet, hogy egy hús-vér ember.

A Bilincsben az egyik kedvenc Stephen King regényem, talán mert az elsők között volt azok közül, amelyeket olvastam. Kíváncsi vagyok, hogy Mike Flanagan mit hoz ki a témából.

Elvárások vannak, hiszen a direktor az Absentia (Alagút) című filmjével hívta fel magára a figyelmet, azóta pedig számos további remek fűződik a nevéhez. Az Oculus, a Hush, a Mielőtt felébredek vagy az Ouija: A gonosz eredete.

A Bilincsben című filmben a férfi főszerepet Bruce Greenwood (Star Trek, Én, a robot) kapta, míg Jessie szerepében Carla Gugino (Éjszaka a múzeumban, Törésvonal) tűnik fel.

Bilincsben előzetes:

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE