Blood Drive – Pilot Kritika

Hirdetés

Teljesen véletlenül futottam bele ebbe a sorozatba. Valahogy nekem kimaradtak a hírek felőle, de kár lett volna kihagyni. Legalábbis az első két epizóddal engem megvettek, a későbbiekben meg majd meglátjuk, meddig tudják tartani a szintet.

Egy igazi beteg világba csöppenünk, a Föld haldoklik, a készletek végesek, az emberi élet értéke pedig nagyjából a nulla és a mínusz egy között ingadozik. Itt rendezik meg a lehető legbetegebb ágyúgolyó futamot, ahol az induló autók emberi vért használnak üzemanyagként. Az üzemanyagot sofőrjeinknek a verseny közben kell folyamatosan beszerezni, ami igazán nagy darálásokat jelent. Hullanak itt kezek, lábak, lógnak a belek és ömlik a vér. Ja, és még az is előfordulhat, hogy valakiből a legfinomabb hamburger készül a környéken. Természetesen rengeteg poén és abszurd jelenet kíséri végig a futamot.

Na és a karakterek is megérnek egy misét. A főszereplő páros igazán jól kiegészíti egymást, és még talán ők a legkevésbé furák ebben a világban. A többiekre a fura szó igazán kevés lenne. Akad itt Bohócfasz nevezetű bohóc, egy Rob Zombie kinézetű pszichopata. Egy merev uraság és szolgálója Buhera, akit nem csak munka közben baszogat a főnök, de még kannibálokba is belefutunk.

Főszereplőink a véletlennek köszönhetően kerülnek egy párba. Egyikük azért hajt, hogy a versenyen megnyerhető díjjal kiszabadíthassa húgát. A másik pedig talán az egyetlen tisztességes rendőr ebben a korrupt és sötét világban, aki szeretné lebuktatni és rács mögött tudni az egész szervező társaságot. Megállni és lassítani veszélyes, ugyanis mindennap végén az utolsónak befutó versenyző meghal. Igazán beteg sztori egy Mad Max-szerű világból.

Grindhouse film lévén, a megvalósítás a 70-es, 80-as éveket idézi, de véresebb mint a Planet Terror, és őrültebb mint a Death Proof. A kreálásért James Roland-et okolhatjuk, aki többek között a Mad Men-ben, vagy a Holtak Házában is közreműködött. Őszintén szólva kevés korábbi munkáját ismerem, de ez telitalálat.

A főszerepekben pedig Alan Ritchson-t (The Butcher, Éhezők viadala) és Christina Ochoa-t (Animal Kingdom, Matador) köszönthetjük. Vagy éppen itt van még Colin Cunningham, akit igen sok sorozatban láthattunk már, többek között a Csillag Kapu-ban, vagy épp az Éghasadásban. Őt is érdemes kiemelni, mivel igazán jó karaktere van, akit sikerült is nagyon jól elkapnia.

Szóval, az első két epizód nekem nagyon tetszett, és csak ajánlani tudom. Igazán feszes tempót diktál, remek karaktereket vonultat fel, jók a poénok és rengeteg a vér. A játékidő gyakorlatilag elrepül. Nagyon remélem, hogy mind a 13 rész alatt sikerül hozniuk ezt a szintet, amit az első két epizóddal hoztak. Nálam eddig 10/10, úgyhogy szurkolok!

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE