Bőrpofa (2017)

Hirdetés

Bőrpofa 2017-ben visszatér a vászonra. A texasi láncfűrészes mészárlás előzménytörténetét ismerhetjük meg A betolakodó című horror rendezőinek vezényletével.

 

Magyar cím: Bőrpofa
Eredeti cím: Leatherface
Műfaj: horror, thriller
Mozipremier (USA): 2017. október 20.
Mozipremier (Magyar): –
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Alexandre Bustillo, Julien Maury
Forgatókönyvírók: Seth. M. Sherwood
Filmstúdió: Campbell Grobman Films, LF2 Productions, Lionsgate

Bőrpofa története:

Ez alkalommal a hírhedt és rémes texasi láncfűrészes gyilkosságok előtt járunk néhány évvel. A Sawyer család legifjabb tagját éppen egy elmegyógyintézetbe zárják, ráadásul nem is véletlen. A helyi seriff lánya rejtélyes körülmények között veszti el az életét. Tíz évvel később aztán a fiatal fiú foglyul ejti az egyik ápolót, majd három másik társával együtt megszökik az intézetből. A rendőrség természetesen rögvest akcióba lendül, a hajszát pedig a bosszúra szomjazó seriff vezeti. A fiú azonban mindennél szörnyűbb ámokfutásba kezd, amelynek végére azzá a szörnyeteggé válik, akit mindenki csak úgy ismer: Bőrpofa…

A filmről írt kritikáért katt ide.

Szereplők:

Finn Jones, James Bloor, Lili Taylor, Stephen Dorff, Nicole Andrews, Vanessa Grasse, Sam Coleman, Sam Strike, Jessica Madsen, Julian Kostov, Boris Kabakchiev, Ian Fisher, Dejan Angelov, Velizar Blinev, Lorina Kamburova

Képek, poszterek:

Bőrpofa (2017)

 

Bőrpofa 2017

Előzetesek, videók, spotok:

 

 

Érdekességek:

A texasi láncfűrészes mészárlás című horrorfilm még 1974-ben jelent meg. A sztori azóta több folytatást és feldolgozást is megélt. Ez alkalommal az eredeti film előtt játszódik a cselekmény. Az előzményeket ismerhetjük meg. A készítők ennek fényében odafigyeltek a részletekre is. A Bőrpofa film kedvéért pontosan felépítették az 1974-es filmben látható Sawyer házat.

Az új film forgatókönyvét Seth M. Sherwood írta meg. Tőle korábban a Támadás a Fehér Ház ellen 2. részét láthattuk, de a Black Mass szkriptjéért is ő felelt.

A stúdió a rendezést két franciára bízta. A horrorrajongók számára Julien Maury és Alexandre Bustillo neve vélhetően ismerősen cseng. A direktorok legutóbb az ABC’s of Death 2. részének egyik szegmensét készítették el. Előtte azonban a Halovány került ki a kezeik közül. Legnagyobb horror sikerük pedig a 2007-es A betolakodó volt.

A Bőrpofa forgatásai nem messze tőlünk, Bulgáriában zajlottak.

A tervek szerint a végeredményt Halloween előtt mutatják be a nagyközönség számára. A Londoni Fright Fest filmes fesztivál résztvevői viszont abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy láthatják a fesztiválon a produkciót. Ez a vetítés augusztus 25-én esedékes.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE