Búcsút inthetünk az Alien: Covenant folytatásnak?

Hirdetés

Nem is volt az olyan régen, amikor Ridley Scott váltig állította, hogy a Covenant bemutatója után rögvest elkezdi az újabb Alien-film forgatását. Ebből azonban a mai napig semmi sem valósult meg. Most pedig úgy tűnik, hogy Scott nem is kap új esélyt a stúdiótól.

Az Alien: Covenant jött, látott, de egyáltalán nem győzött. Habár az új film nem lett nézhetetlenül rossz, a bevételek mégis messze a várakozások alatt maradtak. Olyannyira, hogy Ridley Scott premier előtti gondolatait is szamárságnak bizonyultak. A rendező ugyanis már a Covenant bemutatója előtt bejelentette, hogy részéről akár már másnap neki is tudna látni a folytatásnak. A forgatókönyv kész és egyébként is rengeteg ötlete van, akár egy újabb trilógiára való is.

A bevételek terén viszont elég szerények voltak az alienek. A 97 millió dolláros kiadások az USA-ben meg sem térültek. Ott mindösszesen 74 millió dollárra volt jó a film, de világszerte is 166,5 millió dollár jött ehhez hozzá, ami még a zsánert elnézve is egészen karcsúnak nevezhető. Főleg annak fényében, hogy a Prometheus szinte ennek duplájára volt jó.

Úgy tudni, hogy a stúdió már el is kaszálta a folytatást. Egy bennfentes nyilatkozott úgy, hogy a helyszínül szolgáló raktárt már teljesen kiürítették és a munkálatok piros jelzést kaptak.

Mindeközben ráadásul a Disney felvásárolta a 20th Century Fox-ot, ami tovább nehezítheti a helyzetet. Az új stúdió ugyanis alapvetően családbarát filmjeiről híres. Igaz a Disney részéről is érkeztek olyan hangok, hogy talán a Fox birtokában lévő korhatáros filmeket, vagy durvulósabb darabokat nem kukáznák ki teljes egészében. Valljuk be, hogy az elég nagy badarság is volna.

Ennek ellenére azért úgy néz ki, hogy az Alien: Covenant folytatásával a Disney sem számol és nem kérnek Ridley Scott ötleteiből. Viszont ennél a pontnál érdemes megemlíteni Neil Blomkamp nevét, akivel kapcsolatban nem régiben még azt emlegettük, hogy Alien 5 fedőnéven dolgozik egy újabb sztorin, amelybe Sigourney Weaver is visszatérhetne. A Fox azokat a munkálatokat leállította és Scott-nak szavaztak bizalmat. Most azonban elképzelhető, hogy Blomkamp elképzelései nyitott ajtókra találnak. Mindez csak felvetés. Viszont a Disney is buta volna, ha hagyná eltűnni az alieneket, ráadásul a Blomkamp-féle tervek alaposan felkeltették annak idején a rajongók érdeklődését is.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE