Cápás filmek, amiket látnod kell!

Hirdetés

1975 – Steven Spielberg és A cápa. Nem is kell ragozni. A cápás filmek pedig azóta is olykor-olykor igyekeznek a frászt hozni ránk. A legújabb a Meg – Az őscápa. Most viszont mutatjuk, hogy melyek azok a cápás filmek, amelyeket kár volna kihagynod.

Ha a Meg – Az őscápa meghozta a kedvet a cápás filmekhez, akkor nagyon jó helyen jársz. A Bloody-Disgusting ugyanis összeállított egy nyolcas listát, amelyen néhány valóban remeknek és szerethetőnek nevezhető alkotás kapott helyet. Nyugalom, semmi Sharknado és kutya töke…

Nyílt tengeren (2003)

Susan Watkins és Daniel Kintner cápás kalandja mindenképpen említésre méltó. Chris Kentis filmjét egyrészt egy igaz történet ihlette, egy páré, akik 1998-ban búvártúrára indultak és nyomuk veszett. Soha nem találták meg őket. Tény, hogy a filmben nincsenek agyeldobós és igazán látványos cápatámadások, mondjuk itt tegyük hozzá, hogy a filmben igazi cápákat láthatunk, így talán máris érthető a dolog. Kentis alkotása véleményünk szerint is meglehetősen különlegesnek számít a zsáneren belül.

Cápák éjszakája 3D

Ha a Nyílt tengeren azért jó, mert realisztikus, akkor a Cápák éjszakája pont az ellenkezője. Az annyira rossz, hogy már jó kategóriából való, aminek érdemes egy nagyobb kübli sör társaságában neki látni. David R. Ellis filmje, ha kicsit véresebb talán még nagyobbat is üthetett volna, igaz a Sara Paxton rajongók így is bőven megtalálhatják a számításaikat. A fontos, hogy ne vedd komolyan a Cápák éjszakáját és akkor biztosan nem esik bántódásod.

47 méter mélyen

Johannes Roberts filmjét van okunk szeretni. Két csajszi cápalesre jelentkezik, ami annyira jól sikerült, hogy a biztonsági ketrecben valóban alá merülnek. A korgó gyomrú cápák jelenléte így csak egy dolog, hőseinknek az oxigénhiánnyal is meg kell küzdeniük. Sokak szerint az elmúlt évek legjobb cápás filmjéről van szó, amiben akár valóban lehet igazságtartam. Egy biztos, 48 méter mélyen címmel folytatást is kap a film. Annak létjogosultságában persze van okunk kételkedni, az első felvonás viszont bőven a nézhető kategóriába tartozik.

A cápa 2.

Tegyünk rá egy lapáttal arra a cápára. Na persze nem biztos, hogy minőségben és izgalomban, de azért mégis. Spielberg helyett ugyan Jeannot Szwarc nevével találkozhatunk a rendezői székben, ami akár honnét is nézzük, kevésbé jól csengő. Viszont Roy Schneider visszatér, ráadásul ez alkalommal talán még személyesebb kapcsolat alakul ki közte és a vérengző fenevad között. Nem állítjuk, hogy A cápa folytatása jobb az első résznél, nekünk is van szemünk és jó érzékünk. Ugyanakkor a széria ezen részét még érdemes lehet bepróbálni, ha esetleg eddig kimaradt volna.

Csalétek

Az ausztrálok cápás filmje, a Csalétek megéri a pénzét. A történet elrugaszkodott, de talán pont ezért működik. Egy szörnyű szökőár után néhány ember csapdába esik egy a part mentén található szupermarketben. A víz elönti a helyet és hamarosan a cápák is utat találnak maguknak. Blőd? Igen. Kicsit bugyuta? Igen! Viszont mégis jól néz ki és tökéletes kikapcsolódást nyújt arra a másfél órára. Nem volt kár alapanyagot felhasználni ehhez a filmhez.

A zátony (2010)

Ha bírtad a Nyílt tengeren, de kicsit lassúcskának érezted, akkor jó választás lehet számodra A zátony. A sztori ugyanis meglehetősen hasonló, a végeredmény viszont sokkal pörgősebbre sikerült. Feszült jelenetekből nincs hiány, mindamellett ez alkalommal is egy ausztrál darabhoz van szerencsénk. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a Nyílt tengeren című filmhez hasonlóan ez alkalommal is egy igaz történettel van dolgunk.

A zátony (2016)

Habár eredeti címén bőven meg lehet különböztetni egymástól ezt a filmet és az eggyel ezelőttit – a magyar címadás kicsit talán szerencsétlenre sikerült. Persze öröm az ürömben, hogy így legalább van két Zátony című film is, amit érdemes megnézni. Jaume Collett-Serra filmjében alig akad szereplő, a vége talán egy kicsit sok, addig viszont bőven kellemes alkotáshoz van szerencsénk. B-filmes hangulat, nyári feeling, de tudjuk, hogy erre van igény, ráadásul esetünkben is klappol a végeredmény. Arról nem is beszélve, hogy Blake Lively látványa már önmagában is legalább 4-5 csillagot érdemel.

Háborgó mélység

A legjobb cápás filmet keresed A cápa óta. Nos, megtaláltad. Persze tudom, tudom kinek mi. Az viszont biztos, hogy egy ilyen szavazáson sokan voksolnak Renny Harlin filmjére. Nem is hiába. A háborgó mélység jó. Hullanak az emberek, látványos haláleseteket kapunk és maga a küllem is egészen pofás, ráadásul ez a film egészen szórakoztató is. Néhány vélemény úgy szól, hogy ha a Jason Statham-féle Meg – Az őscápa fele annyira lesz jó, mint a Háborgó mélység, akkor már nyert ügyünk van.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE