Carpenter szerzi az új Halloween-film zenéjét

Hirdetés

John Carpenter nem csak producerként tér vissza a 2018-ban érkező új Halloween-film fedélzetére, hanem zeneszerzőként is segíti a csapat munkáját.

A Blumhouse gondozásában készülő új Halloween-film azt gondolom, hogy egyre csak ígéretesebbnek tűnik.

Az egész ott kezdődött, hogy Jason Blum és kis csapata bejelentették, hogy Jamie Lee Curtis visszatér Laurie szerepében. Aztán beszéltek arról is, hogy a filmmel kapcsolatban John Carpenter véleményét minden fontosabb döntésnél kikérik. Így volt ez egyébként Jamie Lee Curtis visszatérésénél is.

Carpenter pedig a Billboard-nak adott interjújában elmondta, hogy tulajdonképpen nem csak producerként lesz jelen, hanem a zeneszerzés is az ő feladata lesz.

„Executive producer vagyok és megegyeztünk abban is, hogy a film zenéjéért is én felelek. Beszélni fogok a rendezővel ez ügyben, hiszen tudnom kell, hogy mit gondolt. Új zenéket szeretnék készíteni, de lehet, hogy akár a régi is fel lehet frissíteni vagy erősíteni. Vagy kombinálhatnánk a kettőt. Látnom kell a filmet, hogy tudjam, mire van szükség.”

A filmes szakemberrel kapcsolatban talán nem is meglepő tény, hogy filmjeihez nagyrészt saját maga szerezte a zenét is. Így van ez például az eredeti Halloween-film meglehetősen emlékezetes taktusaival is. Ezeket aztán a második és harmadik Halloween-film esetében is csiszolgatta, ám azt követően nem foglalkozott a folytatásokkal. A harmadik alkotás egyáltalán nem váltotta be a reményeket, ezért intett Carpenter búcsút az egész Halloween őrületnek.

Az eredeti film rendezője arról is beszámolt, hogy az új Halloween tulajdonképpen egy alternatív univerzumban játszódik majd, olyan szemponból, hogy az eddigi folytatásokat nem veszi figyelembe. Így mondjuk Laurie Strode visszatérése is rögtön értelmet nyer.

A filmet David Gordon Green rendezik, a forgatókönyvön pedig Danny McBride dolgozik. Jövő Halloween-kor pedig érkezik a Halloween!

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE