Címet kapott a Godzilla folytatás

Hirdetés

A Legendary Pictures a napokban sajtótájékoztatót tartott, ahol többek között a Godzilla folytatás címéről is lerántották a leplet.

Az már ugye nem is számít meglepetésnek, hogy a Godzilla folytatást kap. A Gareth Edwards rendezésében készült legutóbbi feldolgozásról van szó. Ami amúgy szerintem meglepő módon nem annyira nyerte el a rajongók tetszését. Sokan Roland Emmerich 1998-as feldolgozását jobbnak tartják. A franc se tudja. Egy biztos, Edwards változata sokkal inkább a japán eredeti filmek előtti tisztelgés próbált lenni, mint sem az Emmerich-féle örökség folytatása.

facebook

A film ennek ellenére nem termelt rosszul a jegypénztáraknál. A stúdió pedig bőszen hisz abban, hogy bőven tudnak még zöldhasút kipréselni a nézőkből. Ez vélhetően amúgy nem is téves feltételezés. Sőt mi több, a Legendary egyfajta univerzum beindításával is próbálkozik. 2017-ben ugyanis érkezik az új King Kong film, ami ugyanabban az univerzumban játszódik, mint a Godzilla. Igaz évekkel korábban, de az előzetest elnézve az óriás szörnyes koncepcióból még elég sokat ki tud majd hozni a stúdió, ha okosan csinálják.

A Godzilla folytatás lehet ennek ékes bizonyítéka a Kong: Skull Island után. Illetve azt se feledjük, hogy a stúdió mindenképpen házasítani szeretné a két szörnyet, ami egy közös filmben valósulhat meg a jelenlegi tervek szerint 2020-ben.

2018-ban viszont a Godzilla folytatás igyekszik majd uralni a mozikat, amelynek a forgatásai vélhetően nem is olyan sokára megkezdődnek. A stúdió egyelőre nem erről, hanem a cím bejelentéséről tájékoztatta a nagyérdeműt.

Kiderült, hogy Godzilla: King of Monsters azaz A szörnyek királya elnevezéssel kerülhet a mozikba. Ez nem is biztos, hogy meglepő. Az első részben szörnyünk bizonyította, hogy kiérdemelte a címet, két óriási ellenfelét is elkalapálta. Másrészt pedig ismét úgy tűnik, hogy szeretnének egy kicsit tisztelegni a Toho eredetije előtt. 1956-ban a tengerentúli mozikban ugyanis hasonló címmel érkezett meg az óriás hüllő.

A folytatásról egyelőre nem sokat tudni. A forgatókönyvírók maradtak, Gareth Edwards azonban mégsem kapta meg a rendezést. Korábban azt lehetett hinni, ám aztán bejelentették, hogy Michael Dougherty (Krampusz, Adsz vagy kapsz) kezében lesz a staféta.

Edwards egy interjúban annak idején még arról beszélt, hogy néhány másik Godzilla ellenfelet is szeretnének bevonni a filmbe, akár az óriás és nagyon aranyos molylepkét, vagy valamelyik pusztítóbb fenevadat is. Nem tudni, hogy az ő kiválásával ez változott-e.

Címet kapott a Godzilla folytatás

Igaz egy plakát előkerült a neten, amelyen egy lepke figura látható.

Megosztom:Share on Facebook8Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE