Clowntergeist előzetes – Jöjjön hát a szellembohóc!

Hirdetés

Kifogytál az ötletekből? Sok eredetiséget már nem tudsz ötvözni a horrorban? Akkor fogj két félelmetes karaktert és mixeld őket egybe. Ezt az egyszerű receptet követte két fiatal filmes, így érkezhetett most meg a Clowntergeist előzetes.

Címében már erősen feltételezhetjük, hogy valami The Asylum mű került az utunkba. Sharknado. Lavantula. Sharktopus. Sorolhatnánk még egy darabig, de kár volna. A címadás persze nem is csak a The Asylum kreatívjainak fejében fordul meg. Ám az biztos, hogy címében elrettentő minőséget ígér a Clowntergeist. Az előzetes viszont ezzel szembe még korrektnek is nevezhető.

Hamar leszűrhető, hogy kis költségvetésű filmről van szó, amolyan független alkotásról. Ám ha a filmes pályára készült, akkor olykor célszerű egy horrorfilmmel elhelyezni magadat a radaron.

Brad Belemjian és Aaron Mirtes így jártak el. Illetve a fent említett karakter mixelést követték el. Nyilván itt nem nevesített szörnyetegek ugranak egymásnak, mint a Freddy vs. Jason vagy a Kör vs. Átok esetében. Inkább két típusa a lényeknek. A szellemek és a bohócok, amolyan two in one jelleggel.

A történet főhőse egy Emma nevű csajszi lesz, aki halálosan retteg a bohócoktól. Nem, hogy a gyilkos bohócoktól – talán filmünk elején nem is feltételezi, hogy léteznek ilyenek. Hanem egyáltalán a maskarás figurától, piros orral és ízléstelen öltözetben. Ezzel pedig könnyen lehet azonosulni.

Emma legvadabb rémálma azonban akkor válik valóra, amikor egy szellem, amely leginkább bohóc formában szeret testet ölteni, a nyomába szegődik és barátaival együtt végezni akar velük. Antihősünk elég jófej, hiszen egy léggömböt is küld áldozatainak, amelyen haláluk időpontja is szerepel.

Belemjian és Mirtes talán annyira nem is gondolkozott sokat az alapötleten és vélhetően azért a történet sem fog nem várt meglepetéseket tartogatni.

Azt sem hiszem, hogy végül a Clowntergeist felférne majd a legjobb bohócos horrorfilmek listájára. Viszont lehet, hogy szórakoztató lesz és utat nyit a fiataloknak a filmes szakma felé. Az a helyzet, hogy valahol el kell kezdeni és nem mindenki készíthet apu hírnevére alapozva ismert színészekkel és nagy stúdió által támogatott filmet.

Clowntergeist előzetes:

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE