It Comes at Night előzetes – Tessék félni!

It Comes at Night címmel érkezik augusztusban Joel Edgerton legújabb filmje. A misztikus horrorfilm a Krisha rendezőjének vezényletével készülhetett el.

Az A24 nevet viselő stúdió az elmúlt évben hívta fel talán igazán magára a figyelmet. Az ő gyártásukban készülhetett el az időközben 8 Oscar-jelölést is kapó Holdfény című film. Ráadásul a stúdió forgalmazóként olyan produkciókkal rukkolt elő korábban, mint a Szoba, a Green Room, A homár, az Ex Machina, a Zombibarátnő vagy éppen A boszorkány. Így tehát a horror műfaj nem áll feltétlen távol tőlük.

Egyik következő próbálkozásuk is ebbe a kategóriába tartozik, amely ráadásul szintén saját gyártásban készülhetett el. Az It Comes at Night időközben az első előzetesét is megkapta, ami egyelőre amolyan teaser jellegű kedvcsináló.

Annál is inkább, mert a történetről vajmi keveset árul el, inkább a hangulatot igyekszik átadni a néző és az érdeklődő számára.

Úgy tudni, hogy a történet középpontjában egy család áll majd, akik a külvilágtól elszigetelten élnek. Az ember azt hinné, hogy ez akár a béke és a nyugalom szinonimája is lehetne, ám sok minden megváltozik, amikor néhány békésnek nem feltétlen vendég tűnik fel a színen.

A forgatókönyv és a rendezés a viszonylag még ismeretlennek nevezhető Trey Edward Shults érdeme. Tőle a Krisha című filmet láthatta korábban a közönség, ami ráadásul rengeteg díjat is kapott

Az It Comes at Night-ban Joel Edgerton is szerepet kapott vele ugye legutóbb mondjuk Az ajándékban találkozhattunk, amely debütáló rendezése is volt.

Mellette a Golden Globe jelöléssel büszkélkedhető Riley Keough (Mad Max: A harag útja, Magic Mike), Christopher Abbott (Egy durva év, James White), Carmen Ejogo (Selma, A megtisztulás éjszakája) és Kelvin Harrison Jr. (Gyökerek, 12 év rabszolgaság) kapott szerepet.

Az It Comes at Night a tervek szerint idén augusztusban mutatkozik majd be a tengerentúlon. Az mondjuk nagy kérdés, hogy hozzánk mikor és miként jut el. Bár talán érdemes várni egy teljes értékű előzetest, hogy igazán el tudjuk dönteni, vajon jónak tűnik-e vagy sem az It Comes at Night.

It Comes at Night előzetes #1:

It Comes at Night előzetes #2:

CLOSE
CLOSE