Csúszik a Setét torony

Hirdetés

Ejnye, te Setét torony. Stephen King regényének várva várt feldolgozása továbbcsúszik. Persze lehetett ezt sejteni abból, hogy egy árva előzetest sem kaptunk még.

Nem olyan régen a Columbia Pictures szerencsére előállt egy poszterrel. Akkor titkon abban bíztunk, hogy az állóképes anyagot hamarosan valami mozgóképes változat követi. Egyelőre nem követte. A rajongók egy részében pedig fel is merült, hogy talán nincs minden teljesen rendben a produkció háza táján.

Nos erre utalhat akár az is, hogy a stúdió úgy döntött csúsztat egy kicsit a premieren. Igazából nem egy óriási eltolásról beszélhetünk, hiszen július 28 helyett, egy héttel később, augusztus 4-én támad a Setét torony mozifilm.

Nem tűnik ez annyira vészesnek, viszont feltételezhetjük, hogy a film esetében azért akad valami eltolás. Azért merünk ilyenre gondolni, mivel az augusztusban érkező filmek általában azok, amelyektől nem vár annyira sokat a stúdió. Tényleg nagyon érdekes az is, hogy annak ellenére, hogy 4 hónapon belül mozikba szeretnék küldeni a filmet még alig mutattak valamit.

A 2017-es másik Stephen King adaptációja, az Az majd csak szeptember elején érkezik. Ennek ellenére már megkapta az előzetesét, ami ráadásul kenterbe verte nézettségben a Halálos iramban 8. részének decemberi trailerért is.

A múltkori poszter nem nézett ki rosszul. Ráadásul Idris Elba és Matthew McConaughey nevét olvasva azért az emberfia joggal gondolja, hogy itt valami oltári jó film van készülőben. Pláne, hogy tudjuk jól az alapanyag sem kutyafüle. Viszont könnyen lehet, hogy szar van a palacsintában.

Azért is lehet érdekes a dolog, mert a fórumokat és filmes oldalakt böngészve nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt idők egyik legjobban várt Stephen King adaptációjáról van szó. Oké, az előzetes fényében most lehet, hogy az Az film beelőzött. Viszont a Setét torony még nem kapott korábban filmes feldolgozást. Így aztán mindenki szörnyen kíváncsi volt.

Nem tudni, hogy mennyit számít az, hogy a rendezői széket Nikolaj Arcel kapta meg. A dán illetőségű úriember hatalmas rajongója az eredeti történetnek, ráadásul forgatókönyvíróként olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Q ügyosztály kalandjait bemutató dán trilógia. Rendezőként pedig az Egy veszedelmes viszonyt készítette.

Viszont az is tény, hogy mielőtt ő kapta a direktori széket J. J. Abrams nevéről is lehetett hallani, sőt Ron Howard is esélyes volt a vezényszavak osztogatására. Utóbbi szakember mondjuk producerként igyekezett egyengetni a Setét torony útját.

Bízunk benne, hogy egyszerűen más oka van a csúszásnak és nem fog félrecsúszni a produkció.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE