A Cure for Wellness előzetes – Ütős thriller lehet Verbinski új filmje

Hirdetés

Gore Verbinski annak idején A Karib-tenger kalózai filmekkel hívta fel magára igazán a figyelmet, pár éve azonban hatalmasat hasalt A magányos lovassal. Azóta nem is igazán hallottunk róla, most azonban ismét támad, egy izgalmas thriller lehet a végeredmény. A Cure for Wellness előzetes egészen jónak tűnk.

Az igazság az, hogy Verbinski talán tényleg az említett kalózos trilógiával vált igazán népszerűvé, viszont az amerikai A kör remake is az ő szakértő kezei közül került ki. Az első filmje pedig az Egértanya volt. Na jó annak, mondjuk végkép semmi köze a horrorhoz, de fiatalként egészen szórakoztatnak tartottam.

Nos a helyzet viszont az, hogy A Cure for Wellness előzetes szerint Gore Verbinski ismét visszatér egy kicsit a keménykedéshez, a misztikumhoz és a nyomasztó atmoszférához. Új filmje ugyanis bővelkedik minden olyan dologban, amitől egy thriller igazán ütős lehet. Na persze teszem hozzá még egyszer, hogy egyelőre az előzetes kelti ezt a benyomást.

Viszont bízunk benne, hogy a direktor A magányos lovassal elkövetetett hasalás után egy picit izgalmasabb darabbal rukkol elő.

A történet szerint Dane DeHaan egy fiatal és meglehetősen ambiciózus igazgatót alakít, akit érdekes feladattal bíznak meg. A cégvezető után kell indulnia, egy Alpokban található wellness központba. A csóka ugyanis elutazott, viszont azóta nem igazán hallottak róla. Hősünk nem tétovázik, rögvest Svájcba utazik, a szóban forgó intézménybe. Azonban csak hamar kiderül számára, hogy az idillinek hitt központ nem teljesen az, aminek látszik. A csodakezelések pedig lehet, hogy nem úgy csodakezelések, ahogy azt elsőre gondolná az ember. A fiatal srác, ahogy igyekszik kideríteni, hogy mi is történik az épület falai között úgy tűnik, hogy ő maga is őrülté válik és elkapott valamit. Valamit, ami a bent élő betegeket is megfertőzte.

A sztori talán már önmagában is olyannak tűnik, hogy az ember fészkelődni kezd a fotelban. Erre pedig az A Cure for Wellness előzetes még rátesz egy lapáttal. Olykor nyomasztó álomképnek tűnő bevágások, szörnyű jelenetek és lélekre telepedő hangulat lengi át az egész trailert.

Egyedül Dane DeHaan okán vagyok kicsit aggodalmas. Bár abszolút szubjektív okom van erre. Egyszerűen nem szimpatikus a srác, de lehet csak A csodálatos Pókemberben nyújtott csalódás keltő szerepe mondatja ezt velem.

A film 2017. február 17-én debütál a tengerentúli mozikban. Arról egyelőre nincs hír, hogy itthon műsorra tűzik-e. Bízunk benne, hogy így lesz.

A Cure for Wellness előzetes:

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE