Death Race 2050 előzetes

Hirdetés

Emlékszel még a Halálos futam 2000 című filmre? Még Sylvester Stallone is szerepet kapott benne. 2017-ben érkezik a remake! A Death Race 2050 előzetes mondjuk nem valami ínycsiklandozó.

Még az idei évben megjelenik a DVD lemezekkel telipakolt polcokon a Death Race 2050, a Halálos futam 2000 újra gondolt változata. Talán a DVD szóval már lehetett is érzékeltetni azt, hogy mire lehet számítani. Emellé talán még Roger Corman nevét említeném meg, akinek azért becsületére legyen mondva, hogy 90 évesen is áldoz időt arra, hogy gagyi horrorfilmeket felügyeljen. Más kérdés, hogy szerintem esetünkben inkább már csak a nevét adta ehhez, de sosem lehet tudni.

Az 1975-ös Halálos futam 2000 Paul Bartel rendezésében készülhetett el. A főszerepben ott volt David Carradine, Simone Griffeth és Sylvester Stallone is. Nem gondolnám, hogy igazi kultklasszikusról beszélhetünk, de talán már volt szerencséd a filmhez.

Nos 2017-ben jöhet az újra gondolt változat, ami pedig a mostani előzetest elnézve még annyira sem lesz majd kultklasszikus, mint az évtizedekkel ezelőtti változat.

Maradjunk annyiban, hogy Corman filmjeit azért nem feltétlen a kiváló minőségről híresek. Inkább a Zs típusú horror kedvelőinek okozhat kellemes perceket a szakember nevével fémjelzett számtalan horrorfilm. Corman amúgy már az eredeti film esetében is ott mozgolódott producerként. Sőt érdekesség lehet, hogy Stallone például néhány elhangzó mondatát saját maga írta.

Corman persze ilyen idősen már egyáltalán nem vesződött a rendezéssel, helyette az amúgy forgatókönyvet is átíró G. J. Echternkamp adhatta ki a vezényszavakat Peruban.

A történet halálosan egyszerű. Adott egy igen népszerű, amolyan modern gladiátor játékként funkcionáló versenysorozat, a Halálos futam, amelynek célja, hogy a hülyék nézzék, a résztvevők pedig az autóik segítségével öljék halomra egymást. Mindezt pedig tényleg Zs stílusban kapjuk, elég csak csekkolni a Death Race 2050 előzetesét.

Amúgy a ’75-ös film sem aratott elismerést mindenkinél. A főszerepre Peter Fondát szerették volna megnyerni, aki nem volt hajlandó egy ilyen baromságban feltűnni.

Az új filmhez amúgy Malcolm McDoweel is az arcát adta, a főszerepet pedig Manu Bennett kapta, aki A hobbitból, a Zöld íjászból vagy a Spartacus sorozatból is ismerős lehet.

Death Race 2050 előzetes:

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE