A démon arca – Kritika

Hirdetés

Hétvégén felkiáltasz és úgy döntesz, hogy valami jó horrorfilmet kellene nézni. Ha lehet a moziban. Böngészed a műsorfüzetet és szembe jön veled ez a cím. A démon arca. Elégedetten csettintesz majd a jegyvásárlás mellett döntesz. Ismerős az érzés? És az, amikor kiderül, hogy nem is egy horrorfilmre váltottál jegyet?

Kicsit az volt az érzésem A démon arca című filmmel kapcsolatban, hogy valami akciódúsabb thriller az, amit Peyton rendezőúr összehozott. Horrornak titulálni úgy hiszem, hogy betyáros túlzás volna ezt az alkotást. Viszont, ha sutba vágod a horror iránti igényt és van egy fölös ezresed, amit nem annyira sajnálsz filmre költeni, akkor azért nem olyan rossz a helyzet.

A történet főhőse Aaron Eckhart karaktere, aki ördögűzéssel foglalkozik. Azonban nem úgy, ahogy a papok, hanem egy sajátos módszerrel próbálja elejét venni a megszállt emberek megpróbáltatásainak. A tudatalattijukba férkőzik és így próbálja kiűzni a démont.

A sztorit kapcsán egyébként joggal lehet olyan érzésünk, hogy Ronnie Christensen forgatókönyvíró megnézte az Eredetet, csekkolta az Insidious-t és úgy érezte, hogy ezt ő is meg tudja csinálni. Nem tudja. Sajnos ezekhez képest sokkal butább sztori lett a végeredmény, amelyben Brad Peyton sem tudta kihozni a maximumot. A piros pöttyöt persze lehet, hogy megérdemlik, mert próbálkoztak ők serényen, de néhány ponton megcsúszik a film.

A démon arca – Kritika

Egy jó ördögűzős horrortól az ember talán azt várja, hogy egy kicsit csurrantson maga alá. Legyen egy épkézláb jelenet, amelyben ez a pillanat megvan örökítve és egy tökös démon legyen az ellenfél. Ebben a filmben ez igazából kimarad, mintha Peyton-ék tudatosan szakítani akarnának ezzel a hagyománnyal, ami pont az esszenciáját adja ezeknek a filmeknek. Ezt a végeredmény sínyli meg, ugyanis mindenféle feszültsége mellőz a megszállt fiú jelenléte.

Aaron Eckhart viszont jól játszik. Nem volt nehéz dolga ez is tény, de nem rajta csúszik meg A démon arca, sőt ő az, aki hozzátesz az egészhez.

A végeredmény pedig összességében egyben van, az említett horrorfaktor viszont nagyrészt hiányzik. Ez pedig nem is feltétlen probléma, csak ha a jámbor néző horrorfilmre vár és arra vált jegyet, akkor bizony kisebb csalódás érheti.

Persze más kérdés, hogy a korhatár besorolás azért már meglengeti, hogy nem kell valami véresen gusztustalan dologra számítani, de talán egy picit növelhették volna a horrorelemek felbukkanását.

6/10

A démon arca – Film adatlap

facebook

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE