Démonok között 2. (2016)

Hirdetés

Démonok között 2. (2016)Magyar cím: Démonok között 2.
Eredeti cím: The Conjuring 2
Műfaj: horror, misztikus, thriller
Mozipremier (USA): 2016. június 07.
Mozipremier (Magyar): 2016. június 09.
DVD / Blu-Ray megjelenés: –
Rendező: James Wan
Forgatókönyvíró: Carey Hayes, Chad Hayes, James Wan, David Leslie Johnson
Filmstúdió: New Line Cinema, Atomic Monster, Evergreen Media Group

 

Habár James Wan néhány éve azt ígérte, hogy nem akar újabb horrorfilmet rendezni, a Démonok között 2. részét mégsem adta át senkinek. Visszaült a direktori székbe és újabb borzongatós produkciót álmodott a vászonra.

A film története:

Ed és Lorraine Warren (Patrick Wilson és Vera Farmiga) a paranormális jelenségek világhírű kutatói, akik életük során már számos esetet megtapasztaltak. Ezek között akadtak ugyan kóklerek is, de olykor valóban paranormális aktivitással vehették fel a harcot. A Démonok között 2. részében az egyik legérdekesebb kalandjukat ismerhetjük meg.

Ed és Lorraine úgy döntenek, hogy ismét segítenek egy bajba jutott családon. Eleinte ugyan azt hiszik, hogy ismét olyanokkal van dolguk, akik szeretnének egy kicsit a média középpontjába kerülni. Ám idővel rá kell jönniük, hogy a Hodgson család valóban segítségre szorul.

A négy gyermeket egyedül nevelő édesanya Angliából kéri hőseink segítségét. Két lénya ugyanis egyre különösebb jelenségeket tapasztal nem régiben vásárolt házukban. A dolog ugyan eleinte csak egy rossz játéknak tűnik, azonban idővel egyre szörnyűbb üldöztetésbe megy át.

Szereplők:

Patrick Wilson, Vera Farmiga, Madison Wolfe, Frances O’Connor, Lauren Esposito, Benjamin Haigh, Patrick McAuley, Simon McBurney, Maria Doyle Kennedy

Képek:

Előzetesek:


Érdekességek:

Habár James Wan úgy döntött, hogy felhagy a horrorfilmek rendezésével a Démonok között 2. részét mégsem tudta átengedni másnak. Emiatt pedig áldozatot is hozott. A Halálos iramban 7. részének rendezését követően a stúdió felajánlotta számára a nyolcadik rész levezénylését is. Wan azonban nemet mondott. Úgy döntött, hogy utoljára szeretné még egyszer ráhozni a frászt az emberekre.

A forgatások nagy része az Egyesült Amerika Államokban zajlott, de a stáb Londonban is dolgozott. A helyszínül szolgáló házat pedig a munkálatok megkezdése előtt valóban megszentelte egy pap, már csak a babona miatt is.

A Démonok között 2 története valóban megtörtént eseményt dolgoz fel. Enfield-ben ugyanis tényleg feljegyezték a Hodgson család kálváriáját. Ez a legrészletesebben feljegyzett történet a paranormális jelenségek témakörében.

A filmben Patrick Wilson előad egy dalt is. Ez az egyik saját műve.

A forgatókönyvet ez alkalommal is Carey és Chad Hayes készítették el. Igaz ebben James Wan is a segítségükre volt, sőt David Leslie Jones is kivette a részét a munkából. Tőle korábban Az árvát vagy A lány és a farkast láthattuk.

Forrás: The Conjuring 2 imdb adatlap

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE